
'Nederland koploper in betalen met wearables'
AMSTERDAM (ANP) - Nederland is Europees koploper als het gaat om betalen met ringen, smartwatches of armbanden. Volgens betalingsdienstverlener Mastercard is ons land goed voor een derde (33 procent) van alle zogeheten wearabletransacties in Europa.
Hoe vaak Nederlanders precies hun 'wearable', voorzien van een speciale chip, langs de betaalterminal in winkels hebben gehaald, is niet duidelijk. Daarover doet Mastercard, dat tevens het bedrijf is achter de Maestro-betaalkaarten, geen uitspraken.
Andere hooggeplaatste Europese landen op de lijst zijn het Verenigd Koninkrijk (18 procent), Zwitserland (8 procent) en Rusland (7 procent). Ook wereldwijd gezien behoort Nederland tot de landen met de meeste wearabletransacties. Alleen in Australiƫ wordt er meer gebruik van gemaakt. Buiten Australiƫ en de Verenigde Staten (achtste plaats) zijn alle landen van de globale top 10 Europees.
Overal waar contactloze betalingen worden geaccepteerd, kunnen consumenten wearables gebruiken. Naar verwachting heeft de markt voor wearabletechnologie tegen 2020 wereldwijd een waarde van 30 miljard euro.
Meer uit Financieel
NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street trokken zich woensdag op aan een bericht dat de Verenigde Staten proactief contact hebben gezocht met China om te onderhandelen over tariefkwesties. Dat zorgde voor hoop op onderhandelingen en daarmee ook op een de-escalatie van de handelsstrijd tussen de twee grootmachten. Daarmee werden eerdere zorgen van beleggers over de Amerikaanse economie deels weggenomen.
1 minuut geledenNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering heeft het handelshof in New York gevraagd een rechtszaak van kleine bedrijven tegen alle heffingen van Donald Trump af te wijzen. De regering stelt dat het US Court of International Trade niet de bevoegdheid heeft om de noodtoestand die de president heeft afgekondigd voor het rechtvaardigen van de heffingen, te beoordelen.
32 minuten geledenLONDEN (ANP/RTR) - De Britse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar mogelijke omkoping rond de bouw van een datacenter in Nederland voor technologiegigant Microsoft. De overheidsinstantie voor ernstige fraude, het Serious Fraud Office (SFO), heeft vijf panden doorzocht en drie arrestaties verricht.
2 uur geledenBRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische spoorvakbonden schorten hun stakingsplannen op en gaan onderhandelen met de federale overheid. Sinds begin dit jaar legden ze 23 keer het werk neer uit protest tegen onder meer de pensioenplannen van de regering-De Wever. Die acties zorgden ook voor overlast voor Nederlandse reizigers, bijvoorbeeld doordat tussen Nederland en Belgiƫ minder internationale treinen reden.
2 uur geledenPARIJS (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Airbus houdt voorlopig vast aan zijn prognoses voor het hele jaar, ondanks onzekerheid over Amerikaanse importheffingen die wereldwijd toeleveringsketens verstoren. Dat betekent dat de Europese vliegtuigbouwer nog steeds verwacht ongeveer 820 toestellen af te leveren, tegen 766 in heel vorig jaar.
3 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Het Digital Trust Center (DTC) waarschuwt voor een kwetsbaarheid in bedrijfssoftware van SAP. Eerder was al duidelijk dat deze kwetsbaarheid actief werd misbruikt. Nu blijkt dat aanvallers dit zwakke punt ook gebruiken om later opnieuw toegang tot systemen te krijgen.
3 uur geledenLONDEN (ANP) - Aandeelhouders van Unilever hebben hun onvrede geuit over het beloningsbeleid bij de verkoper van merken als Axe, Dove en Knorr. Een aanzienlijke minderheid van bijna 28 procent stemde tegen het rapport over de beloningen voor bestuurders vorig jaar. Het ging om een adviserende stem op de aandeelhoudersvergadering in Londen, wat betekent dat Unilever niet verplicht is de beloningen aan te passen.
4 uur geleden