Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland komt met panel voor samenwerking waterbeheersing

Nederland komt met panel voor samenwerking waterbeheersing

NEW YORK (ANP) - Nederland start donderdag een samenwerkingsverband met andere landen op het gebied van water en klimaatverandering. Landen aangesloten bij het zogeheten International Panel for Deltas and Coastal Zones (IPDC) kunnen kennis uitwisselen over waterbeheersing en klimaataanpassing, maakt minister Mark Harbers (Infrastructuur) bekend tijdens de VN-Waterconferentie in New York.

Inmiddels hebben onder meer Bangladesh, Zuid-Afrika, Vietnam, Singapore en Argentinië zich aangesloten. Ook het Caribische deel van het koninkrijk doet mee. Alle landen liggen aan de kust en meerdere van hen liggen, net zoals Nederland, in een rivierdelta. Verder zijn verschillende investeringsbanken betrokken, zoals de Asian Development Bank en het Green Climate Fund.

Volgend jaar maart houdt het IPDC een conferentie, om te kijken of de betrokken landen op schema liggen wat betreft klimaataanpassingen. Harbers zei donderdag tijdens een toespraak bij de Verenigde Naties dat dit sneller moet en kan. "Nederland zal daar haar rol in spelen."

Nederland organiseert samen met Tadzjikistan de VN-Waterconferentie. Vrijdag moet daar een aantal actiepunten uit komen. Die dienen als inbreng voor de klimaattop in de Verenigde Arabische Emiraten later dit jaar.

Meer uit Politiek

PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

6 uur geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

7 uur geleden
CDA-leider Bontenbal blij met EU-voordracht Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is verheugd met de voordracht van zijn voorganger Wopke Hoekstra voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. "Een CDA'er op deze plek, daar zijn we blij mee", laat hij weten in een bericht op X.

7 uur geleden
CDA-leider in Europarlement blij met voordracht Wopke Hoekstra

BRUSSEL (ANP) - De delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement Tom Berendsen is "erg blij met deze voordracht" van Eurocommissaris Wopke Hoekstra voor een tweede termijn. Berendsen toont zich ook blij verrast dat deze belangrijke post aan een CDA'er wordt gegund, want in de regeringscoalitie van PVV, VVD, BBB en NSC zit het CDA inmiddels niet meer. "Het zijn turbulente tijden in en rond Europa, ik ben blij dat het kabinet kiest voor stabiliteit en ervaring", zegt Berendsen.

8 uur geleden
Hoekstra voorgedragen voor nieuwe termijn als Eurocommissaris

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft Wopke Hoekstra officieel voorgedragen voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. Minister-president Dick Schoof noemt hem "een sterke kandidaat voor een stevige portefeuille". Ingewijden meldden eerder al dat de keuze was gevallen op de CDA'er.

8 uur geleden
Premier blijft nog paar maanden langer in Torentje

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof en zijn naaste medewerkers blijven naar verwachting nog tot het einde van het jaar werken vanuit het Torentje. De tijdelijke verhuizing naar het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken laat wat langer op zich wachten. Dat heeft te maken met het ICT-systeem dat moet worden meeverhuisd, bevestigt een woordvoerder na een bericht in het AD.

10 uur geleden
Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat CDA'er Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

21 uur geleden