Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland knalt 2022 in ondanks vuurwerkverbod

Nederland knalt 2022 in ondanks vuurwerkverbod

DEN HAAG (ANP) - Nederland is het jaar 2022 ondanks het vuurwerkverbod knallend begonnen. Door het hele land was siervuurwerk te zien en met knalvuurwerk werd het coronajaar 2021 afgesloten.

Net als andere jaren telden de televisiezenders af tot het nieuwe jaar. Luisteraars van de Top 2000 sloten het jaar af met Bohemian Rhapsody van Queen, die nadat het vorig jaar Roller Coaster van Danny Vera voor zich moest dulden, deze editie weer op nummer één stond. Op de Dam in Amsterdam telden ondanks de coronamaatregelen honderden mensen af tot twaalf uur.

In aanloop naar de jaarwisseling was het in sommige plaatsen in Nederland onrustig. In Lunteren bekogelden jongeren brandweerlieden die een caravanbrand blusten, ook richting persfotografen werd vuurwerk afgestoken. In Dinteloord in Noord-Brabant werd de Mobiele Eenheid ingezet en zijn circa tien mensen aangehouden die onder andere voor vuurwerkoverlast en vernielingen zorgden. Een jongen verloor zijn hand en een ander raakte gewond aan zijn gezicht bij een explosie in Kootwijkerbroek in Gelderland.

Oudjaarsdag vond in de middag een drama plaats in Haaksbergen toen een 12-jarige jongen overleed door een incident met een klaphamer. Hij raakte gewond en overleed later in het ziekenhuis. Een 11-jarige jongen raakte zwaargewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield een man aan, hij wordt verdacht van dood door schuld.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

1 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

3 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

5 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

5 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

7 uur geleden
Tankstations eind deze maand 'bomvol' door accijnsverhoging

HOOGEVEEN (ANP) - Pomphouders rekenen op grote drukte de laatste dagen van deze maand. Dan zijn de laatste kansen om te tanken tegen de huidige tarieven, voordat op 1 juli de accijns op benzine en diesel weer omhooggaat. Tankstations zorgen volgens Belangenvereniging Tankstations (BETA) dat de brandstofpompen "bom- en bomvol" zitten om de koopjesjagers aan te kunnen.

8 uur geleden
Eerste officiële zomerse dag van het jaar een feit

HOUTEN (ANP) - De eerste officiële zomerse dag van dit jaar is een feit. De temperatuur in De Bilt steeg om 12.20 uur naar 25,5 graden en daarmee is sprake van een officiële zomerse dag. Deze eeuw gebeurde dat volgens Weeronline niet eerder zo laat in het jaar.

9 uur geleden