Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nederland ging dit weekend weer flink de hort op'

'Nederland ging dit weekend weer flink de hort op'

DIEMEN (ANP) - Nederlanders gingen het afgelopen weekend weer meer op pad. Dat meldt parkeerapp Parkmobile op basis van de hoeveelheid parkeertransacties. Hoewel de coronamaatregelen nog steeds impact hebben op het parkeer- en reisgedrag van Nederlanders, lijken de eerste versoepelingen meteen effect te hebben, aldus Parkmobile.

Waar doordeweeks nog een gemiddelde landelijke daling van 0,1 procent aan parkeertransacties ten opzichte van de week ervoor te zien was, steeg dat aantal tijdens het weekend flink met 9,2 procent. Gemiddeld genomen steeg het aantal parkeertransacties in de hele week licht ten opzichte van een week eerder, namelijk met 1,9 procent.

Het aantal parkeertransacties in grote steden van afgelopen week loopt nogal uiteen. Zo laat Amsterdam een flinke daling van 8,3 procent zien ten opzichte van de week ervoor, maar in Eindhoven werd juist een aanzienlijke stijging van 10,7 procent waargenomen. In de rest van Nederland stegen de transacties met 8,9 procent. Met name kustplaatsen als Bergen en Noordwijk waren in trek.

Parkmobile heeft met ruim 2,5 miljoen actieve parkeerders in Nederland naar eigen zeggen goed zicht op hoe Nederlanders zich met de auto voortbewegen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Gerard40 2 weken geleden
Irritant suggestieve headline voor een doodnomaal en logisch verschijnsel. Bvendien een nieuwswaarde van nul komma nul. Verveelt iemand zich?

Meer uit Binnenland

Nieuwe versoepelingen van coronamaatregelen gaan in

DEN HAAG (ANP) - Terrassen mogen vanaf woensdag langer open, mensen kunnen weer naar sportscholen en zwembaden en zogenoemde doorstroomlocaties in de buitenlucht, zoals pretparken, mogen weer gasten ontvangen. Ook sekswerkers mogen weer aan de slag. Het is de tweede stap van het openingsplan van het kabinet, die vorige week werd aangekondigd.

1 uur geleden
Kabinet brengt verslag uit over uitgaven in coronajaar 2020

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet presenteert woensdag het financieel jaarverslag over 2020, het jaar waarin door de coronapandemie de rijksbegroting al na drie maanden de prullenbak in kon. Tientallen miljarden euro's werden extra uitgegeven om de economie te stutten en bedrijven en banen te redden.

1 uur geleden
FNV wacht drukke dag met twee acties in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De FNV organiseert woensdag twee acties in Den Haag. De eerste, om 12.00 uur op het Plein bij het gebouw van de Tweede Kamer, vraagt aandacht voor de toenemende armoede van mensen met een (bijstands)uitkering of minimumloon, waardoor een betaalbaar huis voor hen steeds moeilijker te vinden is. Op de stoep van het Kamergebouw bouwen vakbondsleden vanaf de vroege ochtend met pallets en bouwplastic een 'krottenwijk'. Op 24 grote piepschuimblokken wordt daarnaast een 'villawijk' geschilderd.

1 uur geleden
Zwaargewonde na explosie in woning Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een explosie in een woning aan de Schaarweide in Rotterdam is een vrouw zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

2 uur geleden
GGD Amsterdam: overgrote deel besmettingen Koningsdag binnenshuis

AMSTERDAM (ANP) - De GGD Amsterdam heeft na bron- en contactonderzoek in totaal 483 positieve meldingen vastgesteld waarvan de besmetting is gekoppeld aan Koningsdag of -nacht. Het overgrote deel van de besmettingen heeft binnenshuis in de privésfeer plaatsgevonden, meldt de GGD.

5 uur geleden
België door naar finale Eurovisie Songfestival

ROTTERDAM (ANP) - België staat zaterdagavond in de grote finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. De band Hooverphonic kreeg dinsdagavond tijdens de eerste halve finale voor het nummer The Wrong Place genoeg stemmen van de internationale vakjury's en de kijkers thuis.

6 uur geleden
Na dag twee eindexamens staat LAKS-klachtenteller boven de 60.000

DEN HAAG (ANP) - Aan het eind van dinsdag, de tweede dag van de eindexamens voor scholieren, zijn bij actiegroep LAKS al meer dan 60.000 klachten binnengekomen. Dit aantal lag maandagavond nog op ongeveer 24.000, aldus een woordvoerster. Dinsdagavond steeg het aantal van ruim 52.000 nog naar 60.086. Minister Arie Slob van Onderwijs kwam dinsdagmiddag even helpen bij de klachtenlijn van LAKS op het kantoor in Utrecht.

8 uur geleden