Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland gaat door corona getroffen India helpen

Nederland gaat door corona getroffen India helpen

DEN HAAG (ANP) - Nederland trekt extra geld uit om India te helpen dat te kampen heeft met een massale toename van het aantal coronabesmettingen. Minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking heeft zondag bekendgemaakt dat er via het Nederlandse en Internationale Rode Kruis 2,5 miljoen euro beschikbaar komt voor coronahulp wereldwijd, waarvan 1 miljoen euro voor India is.

Het geld kan het Rode Kruis in India bijvoorbeeld gebruiken om voorlichting te geven, beschermingsmiddelen te kopen of te testen en prikken. Kaag noemt de snelle toename van het aantal coronabesmettingen in India "hartverscheurend om te zien. We leven mee met de regering en bevolking van het land en willen op deze manier alvast helpen om de nood iets te verlichten".

De bijdrage komt bovenop de steun die Nederland geeft via een internationaal programma om te zorgen voor veilige, effectieve en betaalbare vaccins voor landen die daar zelf geen of onvoldoende geld voor hebben. Twee weken geleden gaf Nederland daar een extra bijdrage van 40 miljoen aan. Een deel van die bijdrage komt al ten goede aan India.

Ook de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben toegezegd India snel te zullen helpen.

Meer uit Binnenland

OM: op korte termijn nieuwe aanhouding in zaak Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie verwacht 'op korte termijn' een nieuwe aanhouding in de zaak over de moord op Peter R. de Vries. Dat zei de officier van justitie vrijdag tijdens een nieuwe voorbereidende zitting in de rechtbank in Amsterdam. Om wie het gaat en wat de rol van deze persoon zou zijn, is niet bekendgemaakt.

30 minuten geleden
Meisje (7) komt om door aanrijding met stadsbus in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 7-jarig meisje is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond, meldt de politie. Beide kinderen komen uit Utrecht.

1 uur geleden
OM in hoger beroep in 'stealthingzaak'

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in een van de twee zogenoemde stealthingzaken die recent dienden. Stealthing is als een man tijdens de seks bewust zijn condoom afdoet zonder dat de bedpartner dat doorheeft. Het hoger beroep gaat om de zaak waarin de man werd vrijgesproken van verkrachting en drie maanden voorwaardelijke celstraf kreeg voor dwang. Het OM vindt de straf niet passen bij de zaak. Ook de advocaat van de 28-jarige verdachte heeft hoger beroep aangetekend en noemt hem onschuldig.

1 uur geleden
Schermtijd jonge kinderen toegenomen tot honderd minuten per dag

HILVERSUM (ANP) - De schermtijd van jonge kinderen tot en met zes jaar is met zeven minuten toegenomen ten opzichte van 2022. Inmiddels besteden zij gemiddeld honderd minuten per dag aan digitale media, vooral op tablet, telefoon of televisiescherm. Een kwart van de ouders van 0- en 1-jarigen geeft daarbij aan dat hun kind minstens twee uur per dag aan beeldschermen besteedt. Dat meldt Netwerk Mediawijsheid vrijdag na onderzoek.

3 uur geleden
Rechter bekijkt trage besluiten over compensatie toeslagenaffaire

UTRECHT (ANP) - De rechtbank Midden-Nederland behandelt vrijdag vier zaken van mensen die wachten op een besluit over compensatie voor de kindertoeslagaffaire. Wie te lang moet wachten op zo'n besluit kan naar de rechter stappen en volgens de rechtbank komen "steeds meer" van zulke zaken binnen.

7 uur geleden
Nieuwe inleidende zitting in zaak moord Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam heeft vrijdag opnieuw een voorbereidende zitting in de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Inmiddels zijn er zeven mannen die verdacht worden van betrokkenheid, onder wie de vermeende uitvoerders en opdrachtgever.

7 uur geleden
Shovelchauffeur opnieuw voor de rechter na afgewezen wraking

DEN HAAG (ANP) - De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag. De rechtbank heeft zijn wrakingsverzoek ongegrond verklaard en legt de 60-jarige verdachte uit Geesteren ook een wrakingsverbod op, zodat hij niet opnieuw om een andere rechter kan vragen.

7 uur geleden