Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland en andere landen doen in brief oproep aan Israël

Nederland en andere landen doen in brief oproep aan Israël

DEN HAAG (ANP/RTR) - Een groep Westerse landen, waaronder Nederland, heeft een brief geschreven aan de Israëlische regering. Die wordt opgeroepen om zich aan het internationaal recht te houden. Persbureau Reuters heeft de brief ingezien en meldt dat de landen zich ook uitspreken tegen het offensief in Rafah en voor humanitaire steun.

De brief van vijf kantjes is getekend door zes van de zeven landen uit de G7: alleen de VS tekenden niet. Australië, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Zweden tekenden ook.

"Bij de uitoefening van het recht op zelfverdediging, moet Israël volledig in lijn met het internationaal recht houden, inclusief het internationaal humanitair recht." De landen roepen ook op om de grensovergangen naar Gaza te heropenen voor hulpgoederen, inclusief de overgang in Rafah.

Meer uit Buitenland

Duitse politie schiet man dood na geweld op EK-feestje

MAAGDENBURG (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft vrijdagavond een man doodgeschoten in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt. De man viel mensen aan op een besloten EK-feestje in Wolmirstedt. Drie mensen raakten ernstig gewond.

14 minuten geleden
Olie op stranden Singapore na ongeluk met Nederlands schip

SINGAPORE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip Vox Maxima, dat onder Nederlandse vlag vaart, en een ander schip.

2 uur geleden
Scholz: vredesvoorstel van Poetin was niet serieus

ROME (ANP/RTR) - Het jongste vredesvoorstel van de Russische president Vladimir Poetin over Oekraïne was niet "serieus" en is daarom niet besproken door de leiders van de G7-landen, zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Hij deed zijn uitspraken in Italië, waar de G7-top plaatsvindt, vlak voor zijn vertrek naar de vredestop voor Oekraïne in Zwitserland.

3 uur geleden
Complotdenker Alex Jones moet bezittingen verkopen

HOUSTON (ANP) - Bijna alle bezittingen van complotdenker en mediapersoonlijkheid Alex Jones gaan onder de hamer. Een rechter in Texas besloot vrijdag dat alle eigendommen van Jones moeten worden verkocht zodat hij een zo groot mogelijk deel van de schadevergoeding kan betalen die hem is opgelegd voor zijn beweringen over een schietpartij op een basisschool. In de wet in Texas is vastgelegd dat hij het huis waarin hij woont wel mag houden.

8 uur geleden
Zwitserse vredestop voor Oekraïne gedomineerd door afwezigen

BÜRGENSTOCK (ANP) - In Zwitserland begint een tweedaagse vredestop voor Oekraïne. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoopt daar steun te vergaren voor zijn visie over hoe de oorlog met Rusland beëindigd moet worden. Er komen delegaties van zeker negentig landen en organisaties, maar vooraf ging het vooral over de landen en leiders die er niet zullen zijn.

9 uur geleden
Zes doden bij Oekraïense aanvallen Belgorod

BELGOROD (ANP) - Bij Oekraïense aanvallen in de regio Belgorod zijn vrijdag volgens Rusland zes mensen omgekomen. Vier van hen zijn onder het puin gehaald in de grensplaats Sjebekino, waar een flatgebouw deels instortte na beschietingen.

9 uur geleden
President Ramaphosa herkozen en gaat verder met brede coalitie

KAAPSTAD (ANP) - Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft zoals verwacht president Cyril Ramaphosa met een grote meerderheid herkozen als staatshoofd. De voorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) kreeg ook brede steun buiten zijn eigen ANC dat 159 van de 400 zetels heeft. Ramaphosa behaalde 283 stemmen, zijn tegenstander Julius Malema van de Economische Vrijheidsstrijders (EFF) kwam uit op 44 stemmen.

10 uur geleden