Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NEC trekt goede lijn ook zonder vertrokken Mattsson door

NIJMEGEN (ANP) - NEC is in de Eredivisie naar de zesde plaats gestegen. In de eerste wedstrijd zonder de naar FC Kopenhagen vertrokken topscorer Magnus Mattsson, rekenden de Nijmegenaren af met Heracles Almelo: 3-1. NEC verloor begin december voor het laatst en pakte uit de laatste zeven duels 17 punten.

In de beginfase leek het er niet op dat NEC de stijgende lijn zou doorzetten. Jizz Hornkamp kopte Heracles al in de 3e minuut op voorsprong. Voor de spits betekende het zijn derde doelpunt in de laatste drie duels. Oud-NEC'er Jordy Bruijn leek de voorsprong na ruim een kwartier te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd om buitenspel.

Heracles hield dankzij keeper Michael Brouwer tot de rust stand. NEC sloeg in de tweede helft alsnog toe. Na een overtreding van Sven Sonnenberg op Koki Ogawa benutte Ogawa de strafschop zelf. De Japanner had na een uur spelen weer succes, dit keer met een goede kopbal na een voorzet van Sontje Hansen. Nieuwkomer Tjaronn Chery zorgde uit een vrije trap, die door de muur van Heracles spelers heen ging, voor de 3-1. Scheidsrechter Marc Nagtegaal had de bal eerst op de penaltystip gelegd, maar de overtreding bleek buiten het zestienmetergebied te zijn gemaakt.

Heracles blijft door het verlies vijftiende met 4 punten meer dan nummer 16 RKC Waalwijk.

Meer uit Voetbal

Bologna verliest weer eens bij afscheidsduel trainer Motta

GENOA (ANP) - Bologna heeft weer eens verloren. Na negen wedstrijden zonder nederlaag ging de Italiaanse ploeg met 2-0 onderuit bij Genoa. Bij Bologna stond verdediger Sam Beukema in de basis. Joshua Zirkzee ontbrak door een blessure.

9 uur geleden
Voetbalsters FC Twente verslaan PSV in finale Eredivisie Cup

ENSCHEDE (ANP) - De voetbalsters van FC Twente hebben de Eredivisie Cup gewonnen. In de finale in Enschede werden de vrouwen van PSV na een 1-2-achterstand verslagen met 3-2.

10 uur geleden
Roland Garros-debutant De Jong hoopte op Alcaraz in 'primeurjaar'

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong had graag wereldtopper Carlos Alcaraz geloot in de eerste ronde van Roland Garros. De Nederlander, die via de kwalificaties voor het eerst het hoofdschema bereikte in Parijs, treft de Brit Jack Draper.

Hamstra aan de slag als technisch directeur bij PEC Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Gerry Hamstra gaat per direct als technisch directeur aan de slag bij PEC Zwolle. De Eredivisieclub meldt dat de 53-jarige Groninger een contract voor twee seizoenen heeft getekend.

12 uur geleden
Oud-prof Tarvajärvi gaat voetbalsters sc Heerenveen trainen

HEERENVEEN (ANP) - Niklas Tarvajärvi volgt Hans Schrijver op als trainer van de voetbalsters van sc Heerenveen. De 41-jarige Fin speelde in het verleden bij de club als spits en tekent voor een jaar.

13 uur geleden
Juventus langer door met multifunctionele Cambiaso

TURIJN (ANP) - De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft het contract van Andrea Cambiaso tussentijds verlengd. De multifunctionele speler, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, ligt nu tot de zomer van 2029 vast bij de bekerwinnaar.

14 uur geleden
Guardiola heeft begrip voor Ten Hag in aanloop naar FA Cup-finale

LONDEN (ANP/AFP) - Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft begrip en respect voor collega Erik ten Hag van Manchester United. Dat zei de Spanjaard in aanloop naar de finale van de FA Cup van zaterdag tussen beide teams.