Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NEC hoopt in kwartfinale beker op publiek in opgeknapte Goffert

NEC hoopt in kwartfinale beker op publiek in opgeknapte Goffert

NIJMEGEN (ANP) - NEC hoopt begin februari in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles weer publiek te kunnen ontvangen in het Goffert-stadion. Op dit moment wordt hard gewerkt om de betonnen tribunes in het stadion te versterken, nadat half oktober een deel van de tribune van het uitvak onder het gewicht van springende supporters was ingestort na de derby tegen Vitesse (0-1). "We gaan er alles aan doen om De Goffert bij de bekerwedstrijd helemaal geopend te krijgen, mits corona dat toelaat", zei algemeen directeur Wilco van Schaik bij ESPN voor de aftrap van de competitiewedstrijd tegen Feyenoord in Nijmegen.

Onderzoek door ingenieursbureau Royal Haskoning wees uit dat de ijzeren bewapening in het beton niet overal op orde was. Volgens de onderzoekers kan NEC weer op een veilige manier in een vol stadion spelen als de tribunes worden versterkt.

De club uit Nijmegen laat momenteel de betonnen tribunes aan de achterkant versterken met honderden metalen strips, met afmetingen van 4, 6 en 8 meter. "Op dit moment zitten we al op 400 strips, we gaan naar 500 tot 600", aldus Van Schaik. "Waar de bewapening te weinig is, vangen die strips het op. Het wordt allemaal constant getest, dat is monnikenwerk."

Zwarte bladzijde

NEC kon de afgelopen maanden wel in het stadion blijven spelen, maar de tribunes moesten leeg blijven. Vanwege de coronamaatregelen zijn sowieso alle stadions sinds begin november leeg. Het kabinet overweegt komende week weer toestemming te geven voor de terugkeer van publiek bij sportwedstrijden. NEC hoopte in eerste instantie op 19 februari tegen RKC Waalwijk het stadion weer te openen voor de fans, maar bij de loting voor de kwartfinales van het bekertoernooi kreeg de club zaterdag een thuiswedstrijd toebedeeld voor 8, 9 of 10 februari.

"De man die het werk in ons stadion uitvoert, kreeg wel wat vlekjes in zijn nek toen ik zei dat het dan klaar moet zijn", aldus Van Schaik. "Maar de producent heeft aangegeven dat het gaat lukken. Het instorten van de tribune was een zwarte bladzijde, gelukkig is er niets ergs gebeurd met mensen. Het zou voor ons een feest zijn als we het stadion in de kwartfinale van de beker kunnen heropenen, hopelijk met zoveel mogelijk mensen."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden