Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NEC-fans: zoveel aandacht voor een wedstrijd niet gewend

NEC-fans: zoveel aandacht voor een wedstrijd niet gewend

NIJMEGEN (ANP) - Een klein beetje onwennig drommen tientallen voetbalsupporters van NEC samen voor de ingang van stadion De Goffert. Eenmaal in het stadion voelt iedereen zich meer vertrouwd. De eerste clubliederen worden luidkeels ingezet. Teksten die sinds eind september niet meer gezongen werden, omdat sportwedstrijden zonder publiek werden gehouden vanwege het coronavirus. "Eindelijk, het heeft veel te lang geduurd", zegt een supporter. "Zoveel aandacht rondom een wedstrijd van NEC zijn we eigenlijk niet gewend", lacht een andere.

In Nijmegen wordt voor het eerst in bijna vijf maanden een voetbalwedstrijd met publiek afgewerkt. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen NEC en De Graafschap maakt deel uit van de Fieldlab-experimenten. Maximaal 1500 seizoenkaarthouders mochten naar binnen, maar de teller bleef steken op een kleine 1200 aanmeldingen.

"Ik snap dat veel mensen hebben bedankt, het is best veel gedoe om binnen te komen", erkent Graham Hickford, die samen met zijn dochter Laura op de wedstrijd is afgekomen. "Normaal gesproken gaan we met een grote groep familie en vrienden. Maar nu zijn we met zijn tweetjes." Wat hen toch naar het stadion heeft gedreven? "Clubliefde. Niets meer, niets minder."

Bubbels

De supporters zijn verdeeld over zes 'bubbels'. De bubbels hebben andere regels en zijn goed te onderscheiden in het stadion. Zo is een mondkapje in een vak niet nodig en mag iedereen gaan zitten waar ze willen. Een ander vak zit in een soort dambord-opstelling met een vrije stoel rondom iedere supporter.

"Wij hebben toch maar gekozen voor het vak met toegang tot de horeca", zeggen Joost Herckenrath en Jordi Croonen. De twee vrienden hadden in tegenstelling tot de rest van hun supportersgroep geen problemen met de verplichte coronatesten, voor en na de wedstrijd. "Volgens mij lopen de meeste mensen die zeggen geen proefkonijn te willen zijn vanmiddag wel in een bos met het mooie weer. Stadion De Goffert is vanmiddag een van de veiligste plekken in Nederland."

Sfeer en gezelligheid zijn het meest gemist de voorbije maanden, geven verschillende supporters aan. Ze zijn maar wat blij weer in het stadion te mogen. De uitkomst van de wedstrijd tegen De Graafschap is haast bijzaak. "Dat is typisch voor onze club", gniffelt de in NEC-tenue geklede Adri Veraart. "Staan we een keer volop in de aandacht, zul je zien dat we verliezen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter op EK

NYON (ANP) - Stéphanie Frappart is de eerste vrouwelijke scheidsrechter die is aangewezen voor het EK voetbal. Ze krijgt tijdens het EK echter niet de eindverantwoordelijkheid, maar gaat fungeren als vierde official.

7 minuten geleden
Ajax-trainer Ten Hag noemt Super League rampzalig idee

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer Erik ten Hag noemt de plannen voor een nieuwe Super League "rampzalig". "Ik ben voor innovatie", zei hij woensdag in de Johan Cruijff ArenA. "En daar wil ik altijd naar luisteren. Maar het ging hier om een gesloten competitie waarin een paar clubs bepalen wie mee mogen doen. Andere clubs werden uitgesloten. Solidariteit was ver te zoeken."

34 minuten geleden
Ajax met nagenoeg fitte selectie tegen FC Utrecht

AMSTERDAM (ANP) - Met een nagenoeg fitte selectie wil Ajax donderdagavond de voorlaatste hindernis naar het kampioenschap nemen. Als de koploper van de Eredivisie FC Utrecht verslaat in de Johan Cruijff ArenA, dan kan het zondag in het thuisduel met AZ de 35e landstitel veiligstellen.

36 minuten geleden
Scheidsrechters Kuipers en Makkelie aangewezen voor EK voetbal

ZEIST (ANP) - De scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie zijn aangewezen voor het EK voetbal komende zomer in meerdere landen. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters op een EK actief zijn.

1 uur geleden
Middenvelder Valverde bij Real Madrid positief getest op corona

MADRID (ANP) - In de strijd om de titel in La Liga en in de Champions League kan Real Madrid-trainer Zinédine Zidane voorlopig geen beroep doen op Federico Valverde. De 22-jarige middenvelder uit Uruguay is positief getest op het coronavirus. Het is nog onduidelijk hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

2 uur geleden
Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League

TURIJN (ANP) - De tussenkomst van de Engelse premier Boris Johnson heeft het voortijdig einde van de Super League ingeluid. Dat is de stellige overtuiging van Andrea Agnelli. "Zijn inmenging heeft ertoe geleid dat de zes Engelse club zich hebben teruggetrokken uit het project", aldus de voorzitter van Juventus, de voortrekker van het plan van twaalf Europese topclubs om zich los te maken van de Europese bond UEFA en een eigen gesloten competitie op te richten.

4 uur geleden
Brands 3 jaar langer door als technisch directeur Everton

LIVERPOOL (ANP) - Marcel Brands blijft voorlopig bij Everton werken. Het bestuur van de Engelse voetbalclub verlengde woensdag het contract met de Nederlandse technisch directeur met 3 jaar, tot de zomer van 2024.

4 uur geleden