Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NBTC: slachtoffer extreem weer kritischer op volgend vakantieadres

NBTC: slachtoffer extreem weer kritischer op volgend vakantieadres

DEN HAAG (ANP) - Vakantiegangers die deze zomer extreem weer hebben meegemaakt, denken de volgende keer wel beter na over hun bestemming. 65 procent van hen geeft aan dat zij de kans op een hittegolf, bosbrand of extreme regenval zullen meenemen in hun beslissing, tegenover 42 procent van de groep mensen die niet is getroffen door extreem weer. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) op basis van representatief onderzoek onder Nederlanders, Duitsers, Belgen, Britten, Fransen en Amerikanen.

Een derde van de vakantiegangers kreeg afgelopen zomer te maken met extreem weer, zoals de bosbranden op het Griekse Rhodos en overstromingen in Sloveniƫ. "Een flink aantal geeft aan daar rekening mee te gaan houden bij een volgende bestemmingskeuze", stelt directeur Jos Vranken. Tot zijn verbazing leidt dat tot nu toe nauwelijks tot het boeken van een duurzamere reis. In vergelijking met vorig jaar (52 procent) vinden nu minder mensen (48 procent) het belangrijk rekening te houden met klimaatverandering bij het kiezen van een bestemming.

Er is aandacht nodig om deze ontwikkeling om te draaien, bepleit Vranken. "Uit eerder onderzoek komt naar voren dat het gemakkelijk kunnen vinden en boeken van duurzaam aanbod hierbij helpt. Ondernemers en bestemmingen kunnen daarin een verschil maken. En overheden kunnen dat een handje helpen met stimuleringsmaatregelen."

De hoge inflatie zorgt ook nog altijd voor veranderingen in de vakantieplannen. Dit geldt voor iets minder dan de helft van de ondervraagden, wel een afname ten opzichte van de vorige twee metingen. De meeste mensen (46 procent) denken er daarom aan om af te zien van een volgend uitstapje. Fransen laten zich het meest tegenhouden door de gestegen kosten (54 procent), Nederlanders het minst (39 procent).

Meer uit Financieel

Voorman AWVN ziet AI als hulp bij oplossen krapte op arbeidsmarkt

HILVERSUM (ANP) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan hulp bieden bij het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt, door medewerkers te ondersteunen en bepaalde taken over te nemen. Dat stelt algemeen directeur Raymond Puts van werkgeversvereniging AWVN op het jaarcongres in Hilversum, waar achthonderd vertegenwoordigers van Nederlandse werkgevers en brancheorganisaties bijeenkomen.

9 minuten geleden
AEX koerst af op hoger begin, focus blijft op Fed en inflatie VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt dinsdag licht hoger te gaan beginnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers kauwen nog na op de uitslagen van de Europese verkiezingen en de verrassende stap van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk uit te schrijven. Vooral de beurs in Parijs begon daardoor met een stevig verlies aan de week.

48 minuten geleden
Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk verbiedt het gebruik van iPhones door medewerkers van zijn bedrijven als die Apple-smartphones gebruik gaan maken van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI. Musk ziet hierin een groot veiligheidsrisico, schreef hij op zijn socialmediaplatform X.

59 minuten geleden
Wankel IT-concern Atos kiest voor reddingsplan consultancyfirma

PARIJS (ANP) - Het noodlijdende IT-concern Atos heeft een reddingsvoorstel van een groep onder leiding van consultancyfirma Onepoint geaccepteerd. Bij dat plan wordt 2,9 miljard euro aan schulden omgezet in aandelenkapitaal en krijgt het bedrijf 1,5 miljard euro aan nieuw krediet.

1 uur geleden
Rapport: ruimte voor 60.000 woningen in ongewilde kantoorruimte

AMSTERDAM (ANP) - Met het ombouwen van ongewilde kantoorruimte aan de randen van steden en aan snelwegen kan het woningtekort aanzienlijk worden teruggedrongen. Volgens vastgoedadviseur Colliers kunnen er op deze manier ruim 60.000 woningen bijkomen. In Noord-Holland zou het woningtekort daarmee met 32 procent kunnen dalen.

2 uur geleden
Lagere prijzen meubelen en kleding drukten op inflatie in mei

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in mei 2,7 procent duurder geworden dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers, die gelijk zijn aan de eerder gemelde snelle raming. Daarmee lag de inflatie op hetzelfde niveau als in april. In maart werd het dagelijks leven nog 3,1 procent duurder.

2 uur geleden
50.000 Nederlanders gebruiken nieuwe functie iDEAL-profielen

AMSTERDAM (ANP) - 50.000 Nederlanders hebben een profiel aangemaakt bij betaalsysteem iDEAL om te gebruiken bij webwinkels. Het idee van dat profiel is dat consumenten sneller en veiliger onlineaankopen kunnen doen. Klanten kunnen zo'n profiel sinds 15 april aanmaken bij hun eigen bank.

3 uur geleden