Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NBC News: Biden overweegt bezoek aan Europa

NBC News: Biden overweegt bezoek aan Europa

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden overweegt af te reizen naar Europa om de situatie in Oekraïne te bespreken, meldt de Amerikaanse nieuwszender NBC News op basis van meerdere anonieme bronnen. De trip zou ergens de komende weken moeten plaatsvinden. De president zou onder meer Brussel aandoen waar de Europese Unie en de NAVO zijn gevestigd. Volgens de nieuwszender is het bezoek bedoeld om de Amerikaanse bondgenoten gerust te stellen.

Vicepresident Kamala Harris bezocht vorige week nog Polen en Roemenië, twee landen die grenzen delen met Oekraïne dat ruim twee weken geleden werd binnengevallen door Rusland. Sommige medewerkers die haar reis hadden gepland zouden in Europa zijn achtergebleven om het bezoek van Biden voor te bereiden.

Het Witte Huis en de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad reageerden niet direct op verzoeken om commentaar.

Meer uit Buitenland

Protesten in Argentinië om nieuwe hervormingspogingen van Milei

BUENOS AIRES (ANP) - In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn woensdag grote straatprotesten gehouden tegen hervormingen die de uiterst rechtse president Javier Milei wil doorvoeren. In de Argentijnse senaat wordt gedebatteerd over de zogeheten omnibuswet, die in hervormingen voorziet als privatisering van overheidsbedrijven en flexibilisering van de arbeidsmarkt.

2 uur geleden
Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand

DOHA (ANP) - Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht om hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een ​​permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden, nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek aan het Midden-Oosten afrondt.

3 uur geleden
Kroonprins Bin Salman afwezig op G7-top in Italië om hadj

ROME (ANP) - De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft zich woensdagavond bij de Italiaanse premier Giorgia Meloni afgemeld voor de G7-top die donderdag van start gaat. Dat meldde het staatspersbureau SPA in een verklaring. De 38-jarige troonopvolger gaf aan verhinderd te zijn door de voorbereidingen rondom de pelgrimstocht (hadj), naar de voor moslims heilige plaats Mekka, die dit weekend van start gaat. In zijn bericht aan Meloni verontschuldigde Bin Salman zich voor zijn afwezigheid.

6 uur geleden
Starmer zegt de belasting voor werkenden niet te verhogen

GRIMSBY (ANP) - Labour is niet van plan om de belastingen te verhogen voor werkenden. Dat heeft partijleider Keir Starmer gezegd in een campagneuitzending van Sky News. De Conservatieve partij van premier Rishi Sunak valt Labour vaak aan op belastingen.

8 uur geleden
G7: 50 miljard dollar voor Oekraïne via bevroren Russisch geld

PARIJS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De G7, een groep van zeven machtige geïndustrialiseerde landen, heeft in principe een akkoord bereikt over de uitbetaling van 50 miljard dollar (ruim 46 miljard euro) aan Oekraïne door gebruik te maken van bevroren Russische tegoeden. Kyiv krijgt het geld nog dit jaar, maakte G7-lid Frankrijk bekend. Verdere details moeten nog worden uitgewerkt.

8 uur geleden
Zelensky praat in Saudi-Arabië over vredesconferentie

RIYAD (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is woensdag naar Saudi-Arabië afgereisd voor een ontmoeting met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. De twee leiders spraken onder meer over de vredesconferentie voor Oekraïne in Zwitserland.

9 uur geleden
8000 kinderen in Gaza behandeld voor acute ondervoeding

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - In de Gazastrook zijn sinds de oorlog meer dan 8000 kinderen onder de 5 jaar behandeld voor acute ondervoeding, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Van die kinderen zijn er 28 overleden.

10 uur geleden