Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NBA eist boostervaccin van spelers en ondersteunend personeel

NBA eist boostervaccin van spelers en ondersteunend personeel

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA eist van spelers en ondersteunend personeel dat ze uiterlijk 17 december een boostervaccin hebben gekregen. Spelers die niet aan de eis voldoen, moeten voor elke wedstrijd een test laten afnemen, zo meldt sportwebsite The Athletic.

Personeel dat niet aan de eis voldoet, mag geen contact meer hebben met spelers.

Vooralsnog eiste de NBA wel dat personeel van de teams gevaccineerd was, maar hetzelfde werd niet opgelegd aan de spelers. Toch is zo'n 97 procent van de NBA-spelers gevaccineerd. Lokale autoriteiten eisen soms wel vaccinatie om mee te kunnen doen, zoals in New York waar Brooklyn Nets-vedette Kyrie Irving weigert een prik te halen en daarom niet inzetbaar is.

Meer uit Sport

Verstappen pakt ook de pole voor de Grote Prijs van Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft ook de pole veroverd voor de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De wereldkampioen was na zijn zege eerder op de dag in de sprintrace ook de snelste in de kwalificatie voor de race van zondag. De 26-jarige coureur bleef in zijn Red Bull met een ronde van 1.27,241 de beide Ferrari's van de Monegask Charles Leclerc en de Spanjaard Carlos Sainz voor. Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez werd vierde.

13 minuten geleden
Beachvolleybalsters Stam en Schoon naar halve finales in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de halve eindstrijd van het Elite 16-toernooi in Brasilia bereikt. Het Nederlandse duo verloor tegen de Braziliaanse speelsters Barbara Seixas en Carol Salgado de eerste set, maar wist de partij daarna toch nog nipt te winnen: 18-21 21-19 15-13.

1 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka na marathonpartij in finale Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft Aryna Sabalenka bij het WTA-toernooi van Madrid van een tweede titel op rij afgehouden. De als eerste geplaatste Poolse won in een marathonpartij van drie sets van de tennisster uit Belarus, die als tweede was geplaatst: 7-5 4-6 7-6 (7).

1 uur geleden
Lazio geeft in blessuretijd zege weg bij Monza en blijft zevende

ROME (ANP) - Lazio heeft na drie achtereenvolgende zeges puntenverlies geleden in de Serie A. Het elftal van coach Igor Tudor verspeelde in blessuretijd bij Monza een voorsprong: 2-2.

3 uur geleden
Verstappen probleemloos naar zege in sprintrace van GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft ook de tweede sprintrace van dit seizoen in de Formule 1 gewonnen. De wereldkampioen in de Red Bull was na negentien ronden op het Miami International Autodrome de beste.

4 uur geleden
Narváez klopt Pogacar en pakt eerste roze trui in Giro d'Italia

TURIJN (ANP) - Wielrenner Jhonatan Narváez heeft de eerste roze trui in de Giro d'Italia veroverd. De 27-jarige Ecuadoraan van Ineos Grenadiers won de eerste etappe van de Ronde van Italië die ging van Venaria Reale naar Turijn over 140 kilometer. In de sprint van drie koplopers versloeg Narváez de Duitser Maximilian Schachmann en topfavoriet Tadej Pogacar uit Slovenië.

5 uur geleden
Vos wint zevende etappe in Vuelta, Vollering houdt leiding

SIGÜENZA (ANP) - Marianne Vos heeft de zevende en voorlaatste etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. De 36-jarige Brabantse van Visma - Lease a Bike was op de korte steile slotklim na een rit van San Esteban de Gormaz naar Sigüenza over 138 kilometer verreweg de beste. De draagster van de groene puntentrui bleef de Amerikaanse Kirsten Faulkner en Elisa Longo Borghini overtuigend voor.

6 uur geleden