Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NBA-baas Silver: 96 procent van de spelers is gevaccineerd

NBA-baas Silver: 96 procent van de spelers is gevaccineerd

WASHINGTON (ANP) - Kort voor de start van het nieuwe NBA-seizoen is bijna 96 procent van de spelers gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat zei NBA-topman Adam Silver, die hoopt dat dat percentage nog oploopt gedurende het seizoen.

Het debat over vaccinatie leidde de afgelopen weken tot felle discussies tussen de NBA en een aantal spelers. Brooklyn besliste zelfs vedette Kyrie Irving niet in actie te laten komen omdat de zevenvoudig All-Star weigert zich te laten vaccineren. De stad New York, waar de Nets hun thuiswedstrijden spelen, eist dat wie indoor sport gevaccineerd is. Irving kan daardoor voorlopig niet trainen of wedstrijden spelen.

"Ik hoop dat Kyrie, ondanks zijn mening over het vaccin, zal beslissen zich te laten vaccineren want ik wil hem dit seizoen echt basketbal zien spelen. En ik wil dat Brooklyn Nets al hun spelers kan opstellen", onderstreepte de NBA-baas.

Geen vaccinatieverplichting

Een twintigtal spelers, minder dan één per club, weigert voorlopig zich te vaccineren.

In de NBA geldt geen vaccinatieverplichting. De spelersvakbond, waarvan Irving een van de vice-voorzitters is, verzette zich fel tegen een plicht. In ruil werd een streng protocol opgesteld voor spelers die niet gevaccineerd zijn. Zij moeten zich dagelijks laten testen, hun maaltijden alleen nuttigen en ze mogen slechts heel beperkt contact hebben met de buitenwereld.

"Ik had liever gezien dat de spelersvakbond de vaccinatieverplichting had goedgekeurd", stelde Silver. "Het zou voor iedereen beter zijn geweest als elke speler gevaccineerd zou zijn."

Meer uit Sport

KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

1 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft meer etappeplaatsen voor 2025 prijsgegeven. Eerder was al bekendgemaakt dat de Tour in dat jaar start in Lille. De eerste etappe finisht in juli na 185 kilometer ook in de Franse stad.

2 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

2 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

3 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

5 uur geleden
Basketballers Orlando Magic boeken achtste zege op rij in NBA

WASHINGTON (ANP/RTR) - De basketballers van Orlando Magic hebben de achtste zege op rij in de Amerikaanse competitie NBA behaald. De ploeg won met 139-120 van Washington Wizards. Franz Wagner was de grote man bij de Magic. De Duitser maakte 31 punten. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 24 punten.

7 uur geleden
Arsenal-coach Arteta onder de indruk van eigen ploeg na CL-zege

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta was onder de indruk van de prestatie van zijn ploeg na de 6-0-zege op RC Lens in de Champions League. De Engelse formatie verzekerde zich met de overwinning van de groepswinst in de poule van PSV. "We hebben het op een prachtige manier gedaan", zei de coach na afloop.

14 uur geleden