Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NAVO schroeft hulp aan Oekraïne op om cyberaanvallen te pareren

NAVO schroeft hulp aan Oekraïne op om cyberaanvallen te pareren

BREST (ANP) - De NAVO schiet Oekraïne te hulp om de cyberaanval van vrijdag en eventuele volgende af te slaan. Specialisten van de NAVO in Brussel wisselen informatie uit met Oekraïense collega's en experts uit NAVO-landen assisteren ook ter plaatse, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

De NAVO-topman veroordeelt de aanval, die meerdere overheidswebsites heeft platgelegd, "krachtig". Wie er de hand in had is nog onduidelijk, maar onder anderen EU-buitenlandchef Borrell liet al doorschemeren Rusland te verdenken. Moskou slaat al maanden oorlogstaal uit tegen Kiev en heeft vele tienduizenden militairen samengetrokken aan de grens met het buurland.

"De komende dagen zullen de NAVO en Oekraïne een overeenkomst tekenen over het uitbreiden van de cybersamenwerking", zegt Stoltenberg. Die zou Oekraïne onder meer toegang bieden tot het platform waarin NAVO-landen informatie delen over cyberaanvallen.

Meer uit Buitenland

Frankrijk verbiedt TikTok op werktelefoons van ambtenaren

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk gaat TikTok verbieden op de werktelefoons van ambtenaren. De app wordt verbannen om de cyberveiligheid van instellingen en ambtenaren te garanderen, aldus de Franse regering.

21 minuten geleden
Man rijdt in op voetgangers bij luchthaven Keulen-Bonn

KEULEN (ANP) - In een parkeergarage bij vliegveld Keulen-Bonn is een man op meerdere voetgangers ingereden. Volgens de nieuwszender NTV verwondde hij daarbij meerdere mensen en raakte hij ook een aantal auto's. Volgens een politiewoordvoerder zijn er aanwijzingen dat de man mentaal niet in orde was.

43 minuten geleden
Bezoek Britse koning Charles aan onrustig Frankrijk uitgesteld

PARIJS (ANP/AFP) - Het driedaagse staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Frankrijk is uitgesteld. Het zou zondag beginnen, maar de Franse regering heeft op de valreep bekendgemaakt dat het nu toch niet doorgaat. Als reden wordt gegeven dat dinsdag weer een nationale staking en een nationaal protest is aangekondigd.

1 uur geleden
Indiase oppositieleider Gandhi uit parlement gezet

NEW DELHI (ANP/AFP) - De Indiase oppositieleider Rahul Gandhi is vrijdag uit het parlement gezet, een dag na zijn veroordeling om belediging. Zijn partijgenoten spreken schande van de beslissing en zeggen dat Gandhi het slachtoffer is geworden van premier Narendra Modi, die zijn macht zou hebben misbruikt om zijn politieke tegenstander uit te schakelen.

1 uur geleden
Honderden agenten gewond en honderden arrestaties in Frankrijk

PARIJS (ANP/AFP) - Bij de golf van protesten tegen het regeringsbeleid in Frankrijk zijn donderdag bij rellen in talrijke plaatsen 440 agenten gewond geraakt. In het land zijn 12.000 politiemensen ingezet om de schare betogers in toom te houden. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei dat er 457 arrestaties zijn verricht. Ruim een miljoen mensen zijn de straat opgegaan volgens Darmanin, 3,5 keer meer volgens de vakbonden.

2 uur geleden
Surinaamse politie zegt klaar te zijn voor nieuwe protesten

PARAMARIBO (ANP) - Vijf weken na de uit de hand gelopen protesten in Suriname, zegt de politie nu wel klaar te zijn voor een nieuwe actiedag. Volgens de veiligheidsadviseur van de president zijn er nog niet eerder zoveel agenten en militairen op straat geweest als vrijdag. Actievoerders protesteren de hele dag onder de naam "Alles Plat" tegen het economische beleid van president Chan Santokhi.

4 uur geleden
Eerste wet in Amerika remt gebruik TikTok door kinderen

SALT LAKE CITY (ANP) - De gouverneur van de Amerikaanse staat Utah Spence J. Cox heeft donderdag een wet ondertekend die het gebruik van TikTok en Instagram door jongeren en kinderen drastisch inperkt. Eerder deze maand nam de wetgevende macht van Utah de maatregel aan, ondanks tegenstand van de techindustrie en experts op het gebied van burgerrechten, schrijft The New York Times.

6 uur geleden