Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nauwelijks coronagevallen onder werknemers in opvang en onderwijs

Nauwelijks coronagevallen onder werknemers in opvang en onderwijs

BILTHOVEN (ANP) - Duizenden mensen mensen die werken op kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen en in het hoger onderwijs hebben zich in de afgelopen weken laten testen op het coronavirus, maar dat heeft nauwelijks besmettingen aan het licht gebracht. Van de 12.793 tests die sinds 1 juni zijn uitgevoerd, waren tot nu toe 68 positief. Dat komt neer op 0,6 procent, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het percentage positieve tests in opvang en onderwijs is nog lager dan bij andere groepen. Sinds 1 juni kan iedere Nederlander met klachten naar een teststraat van een GGD. In de afgelopen drie weken hebben 179.259 mensen zich laten controleren en tot nu toe bleken 2357 mensen daadwerkelijk het virus onder de leden te hebben. Dat komt neer op 1,4 procent.

Het percentage positieve tests neemt sinds 1 juni af. De regio's Den Haag, Rotterdam en Noord- en Oost-Gelderland hebben naar verhouding de meeste positieve tests.

Meer uit Binnenland

Kabinet overweegt bevrijdingsfestivals nog één keer te helpen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet overweegt de bevrijdingsfestivals nog één editie uit hun geldnood te helpen. Dat zou dan wel de laatste keer zijn, schrijft verantwoordelijk staatssecretaris Vincent Karremans aan de Tweede Kamer.

44 minuten geleden
Telegram haalt 'bangalijsten' offline

AMSTERDAM (ANP) - Telegram heeft de zogeheten bangalijsten verwijderd, meldt expertisecentrum onlinemisbruik Offlimits. Na meerdere vergeefse verzoeken aan Telegram om de lijsten te verwijderen, diende Offlimits een handhavingsverzoek in bij de toezichthouders. En met succes, want de 'bangalijsten' zijn op het berichtenplatform offline gehaald.

1 uur geleden
Cultuurfonds vindt bezuinigingen OCW 'klap in gezicht' sector

AMSTERDAM (ANP) - De bezuinigingen die worden doorgevoerd op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn "een klap in het gezicht van de kunst- en cultuursector". Dat zegt directeur Cathelijne Broers van het Cultuurfonds.

3 uur geleden
Huisartsenclub twijfelt aan betrouwbaarheid Zorgkaart

DEN HAAG (ANP) - De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) stapt uit de adviesraad van ZorgkaartNederland, een platform van de Patiëntenfederatie Nederland waarop patiënten een zorgverlener kunnen waarderen. De vereniging heeft twijfels gekregen over de betrouwbaarheid.

3 uur geleden
Minister Van Weel: Nederland loopt achter bij aanpak cybercrime

DEN HAAG (ANP) - Nederland en andere landen lopen achter bij de aanpak van onlinecriminaliteit. Dat heeft justitieminister David van Weel gezegd. "We hebben deze markt ondergereguleerd, we hebben te laat een been bijgetrokken, als overheid, maar ook als opsporingsdiensten. Dat betekent dat we nu een inhaalslag te maken hebben", stelde Van Weel in een commissiedebat met de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Coalitieleiders praten weer over asielmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - In het Catshuis zijn de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer bijeen om te praten over het compromis dat PVV en NSC hebben bereikt over asielmaatregelen. Vooral de VVD zit nog met aanvullende vragen en wil mogelijk nog wat aanpassingen van het pakket.

4 uur geleden
Ruim 400 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND (ANP) - De politie heeft maandag in Oud-Beijerland (Zuid-Holland) in totaal ruim 400 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er zijn twee mannen van 35 jaar uit die plaats aangehouden. Dat maakte de politie donderdag bekend.

5 uur geleden