Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Natuurorganisaties organiseren vleermuistelling

Natuurorganisaties organiseren vleermuistelling

NIJMEGEN (ANP) - Om erachter te komen hoeveel vleermuizen er in Nederland rondvliegen en waar ze voorkomen, wordt dit weekeinde een vleermuistelling gehouden. De Zoogdiervereniging heeft speciaal voor die telling een zoekkaart gemaakt, zodat tellers de soorten vleermuizen die het meest in de bebouwde kom voorkomen ook van elkaar kunnen onderscheiden.

In Nederland komen achttien soorten vleermuizen voor. De dieren eten veel muggen en voor de tuinbouw schadelijke insecten en zijn daarom belangrijk voor de biodiversiteit. In een gebied waar veel vleermuizen vliegen is het met de natuur goed gesteld, aldus de natuurorganisaties. Nederlandse vleermuizen dragen geen coronavirus bij zich.

Vleermuizen wonen in spouwen, onder dakpannen, op zolders en in holle bomen. De dieren zijn bijna alleen in de schemering te zien. Wie op 23 of 24 mei mee wil tellen kan het beste rond 21.35 uur in de tuin gaan zitten op een plekje waar de hemel te zien is, maar ook wat bomen of struiken. Waarnemingen kunnen naar de site tuintelling.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Steeds meer burgemeesters doen carbid in de ban

UTRECHT (ANP) - Steeds meer burgemeesters willen het afsteken van carbid tijdens oud en nieuw verbieden. Net als de burgemeesters Jan van Zanen van Den Haag en Wouter Kolff van Dordrecht heeft ook Henri Lenferink van Leiden dit lokaal verboden. Ook Pieter Broertjes heeft het carbidschieten voor de stad Hilversum in de ban gedaan. "Wij kijken nog of dit ook voor de regio gaat gelden."

1 minuut geleden
Asscher: spijt dat ik niet doorvroeg over toeslagenregels

DEN HAAG (ANP) - Voormalig minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft signalen gemist dat de toeslagenregels hard konden uitpakken voor ouders die kinderopvangtoeslag ontvingen. "Ik heb niet doorgehad dat er zoveel onrecht en leed onder lag", erkent hij. "Daar had ik wel achter kunnen komen als ik had doorgevraagd."

1 uur geleden
Baudet treedt terug als lijstrekker Forum voor Democratie

DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet is niet langer lijstrekker voor Forum voor Democratie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar. Dat zegt hij in een filmpje op Twitter. Hij geeft zijn positie als nummer 1 op de kandidatenlijst op. Baudet blijft wel in de Kamer, en wil eventueel lijstduwer worden voor de partij, zegt hij.

2 uur geleden
Wiebes: ik ben medeverantwoordelijk voor toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Oud-staatssecretaris Eric Wiebes voelt zich medeverantwoordelijk voor de manier waarop de Belastingdienst is omgegaan met tal van ontvangers van kinderopvangtoeslag. Tegenover een commissie die het toeslagenschandaal onderzoekt, trekt Wiebes het boetekleed aan.

2 uur geleden
Cultuurminister probeert te redden wat er te redden valt

DEN HAAG (ANP) - Het zal door de coronacrisis ook in de cultuursector zeker niet lukken om iedereen daar aan het werk te houden. Een aantal beroepsmensen in de branche zal zich moeten laten omscholen. Dat zei cultuurminister Ingrid van Engelshoven maandag tijdens de cultuurbegroting voor volgend jaar. Niettemin wil ze de makers en instellingen tegemoet komen waar ze kan, als ze problemen hebben door de coronamaatregelen of door andere oorzaken.

2 uur geleden
Onderzoeksraad presenteert rapport instorten dak AZ-stadion

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt woensdag met de bevindingen in het onderzoek naar het gedeeltelijke instorten van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar. Dat gebeurde augustus vorig jaar tijdens een zware storm. Er was op dat moment niemand aanwezig in het AFAS Stadion.

3 uur geleden
Vooral middelbaar onderwijs slechter door corona, vinden docenten

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse onderwijs is slechter geworden door de corona-uitbraak, vindt driekwart van de middelbare schoolleraren die hebben meegedaan aan een enquĂȘte van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Bijna de helft (45 procent) vreest dat het niet gaat lukken om leerlingen goed voor te bereiden op hun examen, 55 procent heeft hier nog wel vertrouwen in.

3 uur geleden