Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Natuurbeheerders: zoek een rustige plek in het bos

Natuurbeheerders: zoek een rustige plek in het bos

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Nationale Park De Hoge Veluwe verwachten dat het dit weekeinde druk zal worden in de bossen en met name op en rond de Veluwe. Ze raden wandelaars dringend aan om niet allemaal naar de bekendste plekken te gaan, zoals de Posbank en het Kootwijkerzand. "Op onze website staan duizenden wandelingen, er zijn rustige plekken genoeg", aldus Natuurmonumenten. Ook Staatsbosbeheer heeft een lange lijst gemaakt van "onbekende streken".

Heel Nederland heeft dit weekeinde herfstvakantie. Een boswandeling is altijd al een favoriet herfstuitje. Nu er vanwege het coronavirus niet veel andere uitstapjes mogelijk zijn, zal dat nog meer in trek zijn denken de organisaties. "Maar ook in het bos geldt de 1,5 meter afstand. Een mondkapje dragen is bijvoorbeeld op overdekte locatie als een uitkijktoren verplicht. Groepsvorming is verboden. En laat geen afval als wc-papier en zakdoekjes achter."

De Hoge Veluwe heeft uitgerekend dat er plek met voldoende afstand is voor minstens 127.000 wandelaars en fietsers in het uitgestrekte natuurgebied. "Het is niet nodig om vooraf te reserveren voor een bezoek aan het park. We doen wel een gezondheidscheck aan de poort en er is een registratieplicht. In het park zijn echt doodstille gebieden", zegt een woordvoerder.

Natuurmonumenten zet op de drukste plekken toezichthouders in. Ook gemeenten en veiligheidsregio's houden de drukte scherp in de gaten. Volle wegen en parkeerplaatsen kunnen tijdelijk gesloten worden en dagjesmensen die zich echt niet aan de regels willen houden lopen kans op een bekeuring.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Online editie ADE afgesloten door Sunnery James en Ryan Marciano

AMSTERDAM (ANP) - Het dj-duo Sunnery James en Ryan Marciano hebben zondag het Amsterdam Dance Event (ADE) afgesloten. Het tweetal draaide een set die, net als alle andere acts de afgelopen dagen, online werd uitgezonden.

58 minuten geleden
Kabinet wacht nog met nieuwe maatregelen tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de besmettingscijfers van de komende paar dagen nog afwachten voor het een definitief besluit neemt over mogelijk nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Het aantal positieve testen ligt inmiddels rond de 10.000 per dag.

3 uur geleden
Paar honderd demonstreren tegen pedofilie in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een paar honderd mensen hebben zondagmiddag op het Jaarbeursplein in Utrecht gedemonstreerd tegen pedofilie. Onder waren veel leden van motorclubs. De organisatie riep herhaaldelijk op voldoende afstand te nemen volgens de coronamaatregelen. De meeste mensen hielden zich daar aan. Niet alle betogers droegen mondkapjes.

6 uur geleden
Opnieuw kerkdiensten met meer dan 30 bezoekers

LEERDAM (ANP) - Ook zondag blijken er kerken in Nederland te zijn die meer mensen toelaten dan het dringend geadviseerde maximum van dertig in een binnenruimte. Zo woonden zondagochtend in Leerdam in de Sealthiëlkerk zo’n 230 mensen de dienst bij.

8 uur geleden
Paar honderd demonstreren tegen pedofilie in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een paar honderd mensen hebben zich zondagmiddag verzameld op het Jaarbeursplein in Utrecht voor een demonstratie tegen pedofilie. Onder hen zijn veel leden van motorclubs. De organisatie roept herhaaldelijk op voldoende afstand te nemen volgens de coronamaatregelen. De meeste mensen houden zich daar aan. Niet alle betogers dragen mondkapjes.

9 uur geleden
Drukte bij De Horsten, politie roept op thuis te blijven

WASSENAAR (ANP) - Het is zondag druk bij de koninklijke landgoederen De Horsten in Wassenaar. "De Horsten worden ondanks de Covidmaatregelen druk bezocht", schrijft de politie op Twitter. "Wees verstandig en blijf thuis".

9 uur geleden
Jongen (14) met machete aangehouden in Breda

BREDA (ANP) - Een 14-jarige jongen die een machete en een valmes bij zich had, is zaterdagavond in Breda aangehouden. Hij is opgepakt wegens verboden wapenbezit, meldt de politie.

11 uur geleden