Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Natuurbeheerders willen rust in de kraamkamer van de natuur

Natuurbeheerders willen rust in de kraamkamer van de natuur

AMERSFOORT (ANP) - Boswachters van de vier grote natuurbeheerders in Nederland maken zich zorgen over de coronadrukte in de natuur, nu het broedseizoen voor de deur staat. Op veel plaatsen hebben zij de afgelopen dagen borden geplaatst en spandoeken opgehangen met de tekst 'welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur', in de hoop dat recreanten daaruit begrijpen dat ze zich een beetje rustig moeten houden.

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Goois Natuurreservaat en LandschappenNL beheren samen zo'n 500.000 hectare natuur in Nederland. Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het in alle natuurgebieden veel drukker. "Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee", aldus boswachter Ruben Vermeer van Natuurmonumenten. Niet alle nieuwe bezoekers weten dat ze hun hond aan de lijn moeten houden, op de paden moeten blijven en geen afval moeten achterlaten.

In het broedseizoen, dat medio maart begint, zoeken dieren overal een plek om te nestelen, te broeden en te baren. Planten en bomen vormen nieuwe knoppen en lopen weer uit. Wandelaars en fietsers die dwars door natuurgebied trekken kunnen nu extra veel schade aanrichten, aldus de natuurbeheerders. Sommige broedgebieden zijn zo kwetsbaar dat ze helemaal op slot gaan. Dat staat op borden aangegeven. De natuurbeheerders controleren of recreanten dergelijke verboden naleven. Het broedseizoen is op 15 juli afgelopen.

Meer uit Binnenland

Nederlandse en Poolse fans vieren feest in rosse buurt Hamburg

HAMBURG (ANP) - Enkele duizenden Nederlandse en Poolse supporters vieren zaterdag samen feest op de Reeperbahn, in de rosse buurt van Hamburg. Oranje speelt zondagmiddag de eerste wedstrijd van het EK in Duitsland tegen de Polen.

1 uur geleden
NS verwacht verbetering door nieuwe treinen Amsterdam-Frankfurt

AMSTERDAM (ANP) - Reizigers tussen Amsterdam en Frankfurt reizen vanaf deze zaterdag met nieuwe ICE-treinen. De snelle treinen van Deutsche Bahn (DB) lijken aan de buitenkant sterk op hun voorganger: ze zijn wit met een rode streep en hebben een gestroomlijnde neus. Toch zijn ze volgens de NS, die de dienstregeling samen met DB onderhoudt, "sterk verbeterd", zowel in technisch opzicht als qua comfort.

5 uur geleden
Honderden deelnemers aan protestmars in Dordrecht tegen Chemours

DORDRECHT (ANP) - In Dordrecht hebben enkele honderden mensen meegedaan aan een protestmars tegen Chemours. Ze willen dat de chemische fabriek, gelegen langs de rivier de Beneden-Merwede, stopt met de uitstoot van PFAS. Ze liepen vanuit het Oranjepark in Dordrecht via de wijk De Staart naar de Baanhoekweg waar Chemours is gevestigd.

7 uur geleden
Extra drukte door EK-controles bij grens met Duitsland

BAD BENTHEIM (ANP) - Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten die op weg zijn naar Duitsland voor extra drukte en vertraging door controles bij de grens. Vanwege het EK voetbal heeft Duitsland opnieuw grenscontroles ingesteld. Veel Nederlanders zijn zaterdag onderweg naar Hamburg, waar Oranje zondag de eerste wedstrijd van het toernooi speelt tegen Polen.

9 uur geleden
Media: vermiste Nederlander dood gevonden in Grieks ravijn

ATHENE (ANP) - De Nederlandse toerist die sinds zondag vermist was op het Griekse eiland Samos, is dood aangetroffen in een ravijn. Dat meldt de Griekse publieke omroep ERT. Het lichaam werd met een drone gelokaliseerd door medewerkers van de hulpdiensten van het eiland.

10 uur geleden
Rechtbank doet op 12 juli uitspraak in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - De rechtbank doet op 12 juli uitspraak in de zedenzaak tegen Ali B. De rechters willen de tijd nemen om te komen tot een vonnis, liet de voorzitter vrijdagavond aan het einde van een lange zittingsdag weten.

1 dag geleden
Advocaat Ali B ziet onvoldoende bewijs voor verklaring Ten Damme

HAARLEM (ANP) - Ali B moet volgens zijn advocaat Bart Swier ook worden vrijgesproken voor het verkrachten van zangeres Ellen ten Damme. In zijn pleidooi zei hij vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat er onvoldoende betrouwbare verklaringen en bewijs zijn.

1 dag geleden