Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Naturalis Leiden Europees museum van het jaar

Naturalis Leiden Europees museum van het jaar

LEIDEN/JEKATERINENBURG (ANP) - Naturalis in Leiden is gekozen tot Europees museum van het jaar 2021. De jury roemt het natuurmuseum, officieel Naturalis Biodiversity Center, als een zeer vindingrijk museum met prachtige tentoonstellingen. Als een van de grootste musea in zijn soort heeft het indrukwekkende onderzoeksresultaten en uiteenlopende collecties "die zich richten op onderwerpen met een universele aantrekkingskracht."

Voor de prijs waren 27 genomineerden, waaronder het Lam Museum in Lisse en Museum De Lakenhal in Leiden. Het Rijksmuseum Boerhaave (wetenschap), eveneens in Leiden, was in 2019 de winnaar van de Europese topprijs. Het Rijksmuseum in Amsterdam won in 2015.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie: drie aanhoudingen bij onlusten in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de onrustige situatie op het Jonckbloetplein in Den Haag zondagavond zijn drie mensen aangehouden. De onrust ontstond na de EK-wedstrijd die het Nederlands elftal won van Oekraïne. Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee mensen aangehouden voor het gooien van vuurwerk en een voor beledigen.

3 minuten geleden
Scheidsrechter Bas Nijhuis tijdelijke sidekick Veronica Inside

ZEIST (ANP) - Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft tijdens het EK voetbal een nieuwe klus te pakken. Hij is met ingang van maandagmiddag de tijdelijke sidekick van het radioprogramma Veronica Inside, meldt Radio Veronica.

33 minuten geleden
Voedingscentrum: broodkapjeseters verspillen minder ander voedsel

UTRECHT (ANP) - Mensen die broodkapjes eten verspillen ook een stuk minder ander voedsel dan mensen die de kapjes weggooien. Tot die conclusie komt het Voedingscentrum na een peiling onder ruim duizend Nederlanders. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (51 procent) zegt de kapjes altijd of bijna altijd op te eten. Nog eens 14 procent doet dat meestal. De 'kapjeseters' verspillen volgens het onderzoek bijna de helft minder ander voedsel dan mensen die geen kapjes eten.

37 minuten geleden
Ook De Slag om de Schelde passeert de 100.000 bezoekers

UTRECHT (ANP) - De Slag om de Schelde heeft sinds de heropening van de bioscopen op 5 juni al 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee krijgt het Nederlandse oorlogsepos de status Gouden Film. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de bijbehorende award in ontvangst genomen in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam. Dat meldt het Nederlands Filmfestival, die de prijs voor best bezochte Nederlandse films uitreikt, maandag.

58 minuten geleden
Mensen uit 1994 aan de beurt om afspraak voor coronaprik te maken

DEN HAAG (ANP) - Mensen die in 1994 zijn geboren, kunnen vanaf maandag een afspraak maken voor vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) laten weten. Het gaat om mensen die nog 26 zijn of dit jaar hun 27e verjaardag al hebben gevierd. Zij krijgen, net als andere twintigers en dertigers, het coronavaccin van Pfizer en BioNTech of dat van Moderna.

1 uur geleden
Wrakingsverzoek complotdenker Knevel afgewezen

DEN HAAG (ANP) - De wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag heeft een wrakingsverzoek van complotdenker Joost Knevel maandagochtend afgewezen. De rechters zien geen aanwijzingen voor enige schijn van partijdigheid bij hun collega’s. Ze verwijten Knevel dat hij de wrakingsprocedure misbruikt om de zaak-Bodegraven te vertragen.

1 uur geleden
Stevige onweersbuien in tweede helft van deze week

HILVERSUM (ANP) - Na de tropische temperaturen van woensdag en donderdag moeten we in ons land rekening houden met stevige onweersbuien. Daarvoor waarschuwt Weer.nl.

3 uur geleden