Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nationaal Hitteplan vanaf woensdag niet meer van kracht

Nationaal Hitteplan vanaf woensdag niet meer van kracht

BILTHOVEN (ANP) - Het Nationaal Hitteplan is vanaf woensdagochtend 09.00 uur niet meer van kracht, meldt het RIVM. Het plan trad een week geleden in werking, vanwege de opkomende hittegolf. Inmiddels is het koeler.

Met het Nationaal Hitteplan waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) organisaties en professionals in de zorg en mantelzorgers voor de aanhoudende hitte. Zo zijn bijvoorbeeld oudere mensen kwetsbaar als het warm is, onder meer omdat ze minder snel een dorstgevoel hebben en dus makkelijker kunnen uitdrogen als het heet is.

Activering van het plan is het signaal voor zorgverleners en ook kinderdagverblijven om hun hittedraaiboeken te activeren. "Hoewel de aanhoudende hitte voorbij is, blijft het de komende dagen zomers warm", laat het RIVM weten. Daarom blijft het instituut voor volksgezondheid samen met het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) alert op nieuwe hete periodes.

Het was dit jaar de tweede keer dat het Nationaal Hitteplan werd geactiveerd. Ook in juli was het raak. Het komt overigens vaker voor dat het hitteplan meerdere malen per jaar in werking treedt. In 2019 werd het plan zelfs drie keer afgekondigd.

Meer uit Binnenland

Ministers gaan malafide schuldbemiddelaars harder aanpakken

DEN HAAG (ANP) - Malafide aanbieders van schuldbemiddeling moeten harder en sneller worden aangepakt. De ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Franc Weerwind (Rechtsbescherming) willen via een wetswijziging regelen dat bedrijven die tegen betaling schuldbemiddeling verlenen, bijvoorbeeld een bestuurlijke boete kunnen krijgen.

37 minuten geleden
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep

DEN HAAG (ANP) - Voor heel Nederland wordt weer een ophok- en afschermplicht voor pluimvee en andere vogelsoorten ingesteld. Dat heeft landbouwminister Piet Adema woensdag bekendgemaakt. Niet alleen commerciƫle houders moeten hun pluimvee binnenhouden, maar ook hobbyhouders.

2 uur geleden
Hoge ambtenaar: Shell en Exxon niet de grote boeman in Groningen

DEN HAAG (ANP) - Sandor Gaastra, directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, vindt het onterecht dat oliemaatschappijen Shell en Exxon worden neergezet als de grote boeman in het dossier van de gaswinning in Groningen. Hij vindt dat soms over het hoofd wordt gezien dat de Staat zelf een grote verantwoordelijkheid draagt voor wat er is misgegaan bij de winning. Ook omdat de overheid 90 procent van de baten van het Groningenveld heeft ontvangen.

2 uur geleden
Ruim helft werknemers meldt cyberaanval of -criminaliteit niet

DEN HAAG (ANP) - Meer dan de helft van de werknemers doet geen melding of aangifte van een cyberaanval of -misdrijf op het werk, blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Slechts drie op de tien consumenten melden een cyberaanval of cybercriminaliteit.

2 uur geleden
Grote uitstoters erkennen verantwoordelijkheid in stikstofdossier

GELEEN (ANP) - Twee grote uitstoters van stikstof in het bedrijfsleven erkennen dat ze ook een verantwoordelijkheid hebben bij het omlaag krijgen van de stikstofuitstoot. "Wij zijn ons bewust van de rol en verantwoordelijkheid van de industrie", reageert topman Loek Radix van het Limburgse industrieterrein Chemelot op de aanbevelingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Vanuit staalconcern Tata Steel klinkt een vergelijkbaar geluid.

3 uur geleden
Ook Mees T. zegt niet te weten wie Carlo Heuvelman sloeg

LELYSTAD (ANP) - Mees T. uit Hilversum, een van de drie hoofdverdachten in de zaak-Mallorca, heeft tijdens zijn strafproces in de rechtbank in Lelystad verklaard niets te weten over het gevecht dat Carlo Heuvelman fataal werd. De 19-jarige T. is daarmee de vierde verdachte op rij die tijdens de inhoudelijke behandeling zijn betrokkenheid bij de dood van de 27-jarige man uit Waddinxveen ontkent.

5 uur geleden
Agractie plaatst twee trekkers bij gebouw Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Agractie heeft woensdag twee trekkers bij het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag geparkeerd vanwege de presentatie van het stikstofrapport van bemiddelaar Johan Remkes. De boerenactiegroep kreeg daar toestemming voor van de gemeente Den Haag.

5 uur geleden