Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nasrdin en Najib roepen Joost Klein op: doe niet mee aan ESF

Nasrdin en Najib roepen Joost Klein op: doe niet mee aan ESF

HILVERSUM (ANP) - Nasrdin Dchar, Najib Amhali, Ramsey Nasr, Walid Benmbarek, Jerry Afriyie en Tofik Dibi vragen Joost Klein niet mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Ze horen bij de ruim 250 mensen die een brief aan de zanger hebben ondertekend. Reden voor de oproep is de oorlog in Gaza en het feit dat Israël mee mag doen aan het muziekevenement.

"Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 17 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten", staat in de brief. De schrijvers verwijzen naar het songfestivallied Europapa van Klein, waarin hij zijn vader citeert. "Het is een wereld zonder grenzen", zingt Klein. "De utopie van je vader bestaat niet voor Palestijnen", reageren de briefschrijvers daarop.

De schrijvers van de brief vragen Joost "met klem" bij zichzelf te rade te gaan over zijn deelname aan het evenement in Zweden.

De pro-Palestijnse organisaties BDS Nederland en de Rotterdam Palestina Coalitie (RPC) organiseren zaterdag een demonstratie vlak voor Eurovision in Concert in AFAS Live. Tijdens deze preparty treden dertig van de 37 deelnemende landen op met hun inzending.

Meer uit Binnenland

Natuurorganisaties: kabinet kiest voor verslechtering natuur

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe kabinet kiest voor welvaart in plaats van welzijn en dat is "zeer zorgwekkend", melden natuurorganisaties LandschappenNL en Natuurmonumenten in een reactie op het hoofdlijnenakkoord. "We kunnen niet doorgaan met het ongeremd opgebruiken en vervuilen van ons landschap, dat gaat ten koste van toekomstige generaties", schrijven zij in een verklaring.

8 minuten geleden
Partijen geven lezen, schrijven en rekenen 'absolute prioriteit'

DEN HAAG (ANP) - Het lesaanbod op scholen moet zich weer gaan toespitsen op de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Dat staat in het akkoord op hoofdlijnen van PVV, VVD, BBB en NSC. In het hoger onderwijs moet de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak worden.

1 uur geleden
Minimumleeftijd prostitutie in akkoord verhoogd naar 21 jaar

DEN HAAG (ANP) - De minimumleeftijd voor prostitutie wordt verhoogd naar 21 jaar, staat in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Dit voorstel dateert overigens al van jaren terug en blijft onderwerp van discussie tussen politieke partijen. Voorstanders willen met de maatregel uitbuiting en mensenhandel bestrijden.

1 uur geleden
Spreidingswet van tafel, hervorming stelsel asiel en migratie

DEN HAAG (ANP) - De PVV, VVD, NSC en BBB willen het hele stelsel van asiel en migratie hervormen, schrijven ze in het hoofdlijnenakkoord. De partijen spreken van "het strengste toelatingsregime voor asiel en het omvangrijkste pakket voor grip op migratie ooit". Daarvoor sneuvelt de fel bevochten en al door beide Kamers aangenomen spreidingswet van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (VVD).

1 uur geleden
Meer politie en hardere straffen voor nationale veiligheid

DEN HAAG (ANP) - Om de nationale veiligheid te beschermen doet de beoogde coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB in het hoofdlijnenakkoord een fors aantal voorstellen. Zo willen de partijen de georganiseerde criminaliteit steviger aanpakken door meer bezit van criminelen in te nemen en strenger op te treden bij logistieke knooppunten bij criminaliteit, zoals havens. Ook willen ze meer politie op straat en dat er zwaarder wordt gestraft.

1 uur geleden
Burgers krijgen recht op vergissingen, staat in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Burgers moeten het recht hebben zich te vergissen, staat in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. "Een enkele fout kan niet langer een burger diep in de problemen duwen." Het bedrag dat de overheid kwijt is aan aanmaningen, moet door het plan "fors omlaag" gaan.

1 uur geleden
Geen gedwongen krimp veestapel of onteigening, staat in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Gedwongen krimp van de veestapel is niet aan de orde en ook gedwongen onteigening van boeren niet. Dat staat in het hoofdlijnenakkoord dat PVV, VVD, BBB en NSC zijn overeengekomen.

1 uur geleden