Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nascar-circuit in VS gaat weer beginnen met 7 races in 11 dagen

Nascar-circuit in VS gaat weer beginnen met 7 races in 11 dagen

NEW YORK (ANP/RTR) - Als eerste grote sportafdeling in de Verenigde Staten gaat het Nascar-circuit, de belangrijkste autosportklasse in het land, weer van start. Op 17 mei wordt het seizoen hervat met een race op Darlington Raceway in South Carolina. In een tijdsbestek van elf dagen worden er in totaal zeven wedstrijden gereden, waarbij ook de Charlotte Motor Speedway in North Carolina als circuit wordt gebruikt. Dat gebeurt allemaal wel achter gesloten deuren.

De populaire races in het Nascar-circuit, met identieke auto's, werden half maart onderbroken door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. "We beseffen dat we een grote verantwoordelijkheid dragen op het moment dat we weer met onze wedstrijden beginnen. We zullen ervoor zorgen dat de veiligheid van onze coureurs, officials en iedereen in de omgeving is gegarandeerd", verzekerde topman Steve O'Donnell van de Nascar-organisatie.

Meer uit Sport

Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

3 uur geleden
Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

3 uur geleden
NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

4 uur geleden
Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

9 uur geleden
Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

14 uur geleden
Aanvoerder rugbyers Nieuw-Zeeland beëindigt interlandloopbaan

WELLINGTON (ANP) - Sam Cane, de aanvoerder van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, beëindigt aan het einde van dit jaar zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en ondertekent een meerjarige overeenkomst bij de Japanse club Suntory Goliath in Tokio.

15 uur geleden
Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

1 dag geleden