Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NASA: terugkeer Starliner naar aarde uitgesteld

NASA: terugkeer Starliner naar aarde uitgesteld

CAPE CANAVERAL (ANP/RTR) - NASA heeft vrijdag gezegd dat de terugkeer van de Starliner naar de aarde is uitgesteld. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie noemde geen nieuwe datum. Oorspronkelijk zou de Starliner met twee astronauten aan boord op 26 juni terugkeren. Starliner is het nieuwe ruimteschip van Boeing.

De Starliner vertrok eerder deze maand naar ruimtestation ISS met de Amerikaanse astronauten Butch Wilmore en Suni Williams. Toen het ruimtevaartuig op 6 juni in de buurt van ISS arriveerde om aan te meren, lukte dat niet meteen door problemen met de voortstuwing. Boeing herschreef de software en paste enkele procedures aan, waarna het ruimtevaartuig alsnog kon aandokken.

Tijdens de vlucht naar het ruimtestation kreeg de Starliner ook te maken met een heliumlekkage. Het loskoppelen van het ruimtestation en de terugkeer naar de aarde zijn zeer complexe handelingen. NASA-functionarissen hebben gezegd dat ze eerst de oorzaak van de technische problemen beter willen begrijpen voor de Starliner begint aan een ruim zes uur durende terugvlucht.

Meer uit Buitenland

Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

44 minuten geleden
Trump-schutter zocht info over moordaanslag op Kennedy

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De man die probeerde voormalig president Donald Trump te vermoorden, deed online onderzoek naar hoe Lee Harvey Oswald in 1963 voormalig president John F. Kennedy doodschoot. Dat zei directeur Chris Wray van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI tegen parlementariërs.

2 uur geleden
Inside Out 2 passeert Frozen 2 als succesvolste animatiefilm

LOS ANGELES (ANP) - Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

2 uur geleden
Moskou laat Europaplein verdwijnen in conflict om Oekraïne

MOSKOU (ANP/DPA/BELGA) - Het Europaplein in de Russische hoofdstad Moskou is verdwenen. Het plein is herdoopt tot Eurasiaplein, mogelijk als gevolg van het groeiende conflict met de Europese Unie over de Russische invasie in Oekraïne.

4 uur geleden
Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo'n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

4 uur geleden
VN: strijd tegen honger moeilijk door oorlog, economie en klimaat

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - De strijd tegen wereldhonger wordt bemoeilijkt door conflicten, economische onrust en extreem weer, stelt een aantal organisaties van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport. Het VN-doel om in 2030 honger de wereld uit te hebben, raakt steeds verder uit zicht.

6 uur geleden
Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

6 uur geleden