Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Napoli wint ook vijfde duel in Italiaanse competitie

Napoli wint ook vijfde duel in Italiaanse competitie

GENUA (ANP) - Napoli heeft ook de vijfde wedstrijd van het seizoen in de Italiaanse Serie A gewonnen. De formatie van trainer Luciano Spalletti haalde daarmee aan de kop van de ranglijst AC Milan en Inter weer in. Napoli won in Genua bij Sampdoria (0-4) en heeft nu 2 punten voorsprong op beide Milanese rivalen.

Victor Osimhen zette Napoli al vroeg op voorsprong. De Nigeriaan scoorde na 10 minuten. Nog voor rust maakte Fabián Ruiz er 0-2 van. Beide treffers werden voorbereid door Lorenzo Insigne.

Na de hervatting liep de club uit Napels snel verder uit, door treffers van opnieuw Osimhen en Piotr Zielinski. Nu was oud-PSV'er Hirving Lozano twee keer verantwoordelijk voor de assist.

Het is voor de derde keer dat Napoli de eerste vijf wedstrijden van het seizoen in de Serie A wint. In 1987 en 2017 gebeurde dat ook. In beide seizoenen eindigde de club als tweede.

Napoli heeft inmiddels 10 punten voorsprong op Juventus. De club won afgelopen maandag ook al een uitwedstrijd met 0-4, toen bij Udinese.

Mohamed Ihattaren maakte geen deel uit van de selectie van Sampdoria. Hij verliet PSV afgelopen zomer voor Juventus, dat hem direct aan Sampdoria verhuurde. Ihattaren wacht nog op speelminuten in de Serie A.

Meer uit Voetbal

Oekraïne met oud-PSV'er Zinchenko en Girona-spits Dovbyk naar EK

KYIV (ANP) - Voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko en Girona-goalgetter Artem Dovbyk zijn de bekendste namen in de voorlopige EK-selectie van Oekraïne. Ook Real Madrid-doelman Andriy Lunin en Chelsea-aanvaller Mykhaylo Mudryk kregen van bondscoach Serhiy Rebrov een oproep.

11 minuten geleden
Ondernemingskamer benoemt twee commissarissen voor Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Rechters van de ondernemingskamer hebben Barbara van Hussen en Richard le Grand benoemd als commissaris bij de noodlijdende voetbalclub Vitesse. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen.

24 minuten geleden
Brenet krijgt toestemming van FIFA om voor Curaçao te spelen

WILLEMSTAD (ANP) - Verdediger Joshua Brenet is speelgerechtigd voor het nationale elftal van Curaçao. Dat heeft de Curaçaose voetbalbond (FFK) laten weten op Instagram.

1 uur geleden
City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

4 uur geleden
Vitesse zet stap in overlevingsstrijd met nieuwe commissarissen

AMSTERDAM (ANP) - Rechters zullen twee nieuwe commissarissen van voetbalclub Vitesse benoemen. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen. Dit moet aantonen dat de organisatie voortaan helemaal onafhankelijk van oude aandeelhouders van de club opereert, wat volgens interim-directeur Edwin Reijntjes een cruciale stap is om Vitesse te redden van een faillissement.

4 uur geleden
Clubicoon Navas (38) vertrekt na bijna 700 duels bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Aanvoerder Jesús Navas neemt na zeventien seizoenen en bijna zevenhonderd wedstrijden afscheid van Sevilla. De 38-jarige vleugelverdediger gaat nog wel door met voetballen, al is nog niet bekend waar.

6 uur geleden
Hummels en Goretzka niet in voorlopige EK-selectie Duitsland

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft 27 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK voetbal in eigen land volgende maand. Mats Hummels (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München) en de geblesseerde Serge Gnabry (Bayern München) zijn de belangrijkste namen die ontbreken.

6 uur geleden