Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Napoli ontslaat trainer Mazzarri twee dagen voor duel met Barcelona

Napoli ontslaat trainer Mazzarri twee dagen voor duel met Barcelona

NAPELS (ANP/AFP) - Voetbalclub Napoli heeft afscheid genomen van trainer Walter Mazzarri. Dat bevestigde voorzitter Aurelio De Laurentiis bij tv-zender Sky Sport na berichten in Italiaanse media. Het moment is opmerkelijk, want over twee dagen speelt de Italiaanse club in de achtste finales van de Champions League op eigen veld tegen FC Barcelona.

"Walter Mazzarri is een vriend van de familie De Laurentiis en van Napoli. Het is een afscheid dat zeer doet, omdat hij terugkeerde bij onze club op een moeilijk moment", zei De Laurentiis. Mazzarri volgde in november de eveneens ontslagen Rudi Garcia op, maar Napoli ging niet beter presteren en staat inmiddels negende in de Serie A. "We moeten ook rekening houden met onze fans en hen iets extra's geven", aldus De Laurentiis.

De markante voorzitter bevestigde dat Napoli in vergevorderde onderhandeling is met Francesco Calzona, die tussen 2015 en 2018 al assistent-coach was in Napels en momenteel bondscoach is van Slowakije. Volgens media gaat hij beide functies combineren.

Meer uit Voetbal

Kuijt na promotie ook komend seizoen trainer van Beerschot

ANTWERPEN (ANP) - Dirk Kuijt is ook volgend seizoen op het hoogste niveau in België trainer van het gepromoveerde Beerschot. De oud-international van Oranje (43) heeft zijn contract met een jaar verlengd tot halverwege 2025, met een optie op nog een seizoen.

4 minuten geleden
KNVB zet in op belonen goed gedrag tegen wangedrag supporters

ZEIST (ANP) - Clubs in het betaald voetbal gaan vanaf volgend seizoen meer inzetten op het belonen van goed gedrag om onlusten onder supporters tegen te gaan. Dat meldt voetbalbond KNVB in een plan voor volgend seizoen, met daarin 21 nieuwe maatregelen. De KNVB vraagt de hulp van gemeentes en politie om uitsupporters bijvoorbeeld meer vrijheid te geven zelf naar wedstrijden te gaan, in plaats van verplicht gezamenlijk per bus af te reizen.

1 uur geleden
Belg Brys niet langer bondscoach Kameroen na aanvaring met Eto'o

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys is niet langer de bondscoach van Kameroen. Hij is aan de kant geschoven door bondsvoorzitter Samuel Eto'o, met wie hij eerder deze week een aanvaring had. De beelden daarvan verschenen op sociale media.

1 uur geleden
NAC na ruime zege op negental Excelsior (6-2) dicht bij promotie

BREDA (ANP) - NAC Breda is dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jean-Paul van Gastel won in de finale van de play-offs voor eigen publiek van Excelsior, dat Lance Duijvestein (eerste helft) en Arthur Zagré (tweede helft) rood zag pakken. NAC profiteerde van die overtalsituatie en sloeg met 6-2 toe.

13 uur geleden
Werner ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - Timo Werner speelt ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur. De Duitse aanvaller werd de afgelopen maanden door de Londenaren al gehuurd van RB Leipzig. Tottenham Hotspur heeft tevens een optie tot koop bedongen.

13 uur geleden
Verdediger Kuipers tekent contract voor vier jaar bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Bas Kuipers is vanaf nu speler van FC Twente. De 29-jarige aanvoerder van Go Ahead Eagles ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de Enschedeërs.

15 uur geleden
Ancelotti zegt trainersloopbaan na Real Madrid af te sluiten

MADRID (ANP/DPA) - Carlo Ancelotti neemt na zijn periode bij Real Madrid geen nieuwe baan als voetbaltrainer meer aan. Dat zegt de 64-jarige Italiaan, die bij de Spaanse kampioen nog een contract heeft tot de zomer van 2026, tegen de krant La Repubblica.

15 uur geleden