Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Napoli behaalt achtste zege op rij en loopt nog verder uit

Napoli behaalt achtste zege op rij en loopt nog verder uit

EMPOLI (ANP) - Napoli heeft zaterdag de achtste zege op rij geboekt in de Italiaanse voetbalcompetitie. De ongenaakbare koploper won met 2-0 bij Empoli en is weer een stap dichter bij de eerste landstitel sinds 1990.

Empoli hielp Napoli in de beginfase van het duel. Verdediger Ardian Ismajli werkte de bal in de 17e minuut in zijn eigen doel. Na een klein half uur zorgde Victor Osimhen met zijn negentiende doelpunt dit seizoen voor de tweede treffer. De Nigeriaan heeft nu acht competitieduels op rij gescoord. In de Serie A lukte dat deze eeuw verder alleen Cristiano Ronaldo (Juventus), David Trezeguet (Juventus) Fabio Quagliarella (Sampdoria) en Ciro Immobile (Lazio).

Napoli heeft nu 18 punten voorsprong op nummer 2 Internazionale, dat zondag een uitwedstrijd tegen Bologna speelt.

Meer uit Voetbal

Feyenoord-aanvoerder Trauner krijgt opnieuw rust bij Oostenrijk

WINDISCHGARSTEN (ANP) - Gernot Trauner heeft zondag de training van de Oostenrijkse voetbalploeg aan zich voorbij moeten laten gaan. De 32-jarige aanvoerder van Feyenoord ontbrak een dag eerder ook al. Trauner keerde half april terug na een hamstringblessure die hem twee maanden aan de kant had gehouden. Hij krijgt in aanloop naar het EK extra rust.

31 minuten geleden
Sevilla benoemt Pimienta tot nieuwe trainer

SEVILLA (ANP) - De Spaanse voetbalclub Sevilla heeft Francisco José García Pimienta aangesteld als nieuwe trainer. De 49-jarige Pimienta komt over van UD Las Palmas en tekent voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

1 uur geleden
De Jong weet nog niet of hij eerste duel van Oranje op EK haalt

ZEIST (ANP) - Frenkie de Jong durft nog niet te zeggen of hij op 16 juni voor het Nederlands elftal in actie kan komen tijdens de eerste groepswedstrijd van het EK tegen Polen. "Die datum is keurig omcirkeld", vertelde de middenvelder vlak voor een training van Oranje in Zeist. "Als alles loopt zoals het moet, dan is het haalbaar."

2 uur geleden
Oranje traint zonder Malen, De Jong, Koopmeiners en Reijnders

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal is nog zonder Donyell Malen aan een training in Zeist begonnen. De aanvaller verloor zaterdagavond met Borussia Dortmund van Real Madrid (0-2) in de finale van de Champions League. Hij meldt zich snel in het trainingskamp van Oranje voor het EK in Duitsland.

2 uur geleden
Engelse keepster Earps mist EK-kwalificatieduel met Frankrijk

MANCHESTER (ANP/RTR) - Bondscoach Sarina Wiegman van de Engelse voetbalvrouwen kan dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk geen beroep doen op keepster Mary Earps. De 31-jarige Earps liep vrijdag een lichte heupblessure op tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Frankrijk (1-2).

2 uur geleden
Simons verwacht zijn beste spel ook snel bij Oranje te spelen

ZEIST (ANP) - In de vorm van zijn leven bereidt Xavi Simons zich met het Nederlands elftal voor op het EK in Duitsland. "Het kan natuurlijk altijd beter", zegt de 21-jarige aanvaller vlak voor een training van Oranje in Zeist. "Maar ik denk dat dit wel mijn beste seizoen ooit was."

2 uur geleden
Mexicaans voetbalteam Pachuca wint voor zesde keer Champions Cup

PACHUCA (ANP/Belga) - De Mexicaanse voetbalploeg Pachuca heeft zaterdagavond (lokale tijd) de eindzege gepakt in de Concacaf Champions Cup, het belangrijkste toernooi voor clubs uit Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. Pachuca versloeg het Amerikaanse Colombus Crew in de finale met 3-0. Voor de Mexicaanse ploeg is het de zesde Champions Cup zege.

4 uur geleden