Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Namibië sluit grens voor kip en ander gevogelte uit Nederland

Namibië sluit grens voor kip en ander gevogelte uit Nederland

WINDHOEK (ANP/RTR) - Namibië voert voorlopig geen kip en ander gevogelte en aanverwante producten uit Nederland meer in vanwege de uitbraak van vogelgriep in ons land. Ook voor producten uit Duitsland, waar de besmettelijke vogelziekte op een ganzenboerderij werd vastgesteld, gaan de grenzen van het land in het zuidwesten van Afrika dicht.

Behalve de import van levend pluimvee en rauwe pluimveeproducten wordt ook de import van levende struisvogels en rauw struisvogelvlees aan banden gelegd. Enkele ladingen met gevogelte uit Nederland en Duitsland worden geweigerd, maakte de overheid van het Afrikaanse land bekend. Die zullen op kosten van de importeur worden vernietigd.

Namibië is maar een kleine handelspartner van Nederland. Uit cijfers van het CBS blijkt dat vorig jaar voor zo'n 2 miljoen euro aan vleesproducten naar het land werd geëxporteerd. Kip en ander pluimvee zijn daar maar een onderdeel van. Tot en met juni dit jaar was de uitvoerwaarde van vlees naar Namibië minder dan 1 miljoen euro.

Sinds vorige week geldt een algehele ophokplicht sinds het vogelgriepvirus werd aangetroffen op een bedrijf in Zeewolde. Ook bij een bedrijf in Grootschermer in Noord-Holland werd dit weekeinde het virus aangetroffen.

Meer uit Financieel

Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

4 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

5 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

5 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

5 uur geleden
Recordresultaten Kinepolis na succes met Barbie en Super Mario

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met negentien vestigingen ook een grote speler in Nederland, heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen zag de keten de bezoekersaantallen weer flink aantrekken, vooral geholpen door een sterke filmzomer met films als Barbie en Oppenheimer. Ook The Super Mario Bros. Movie was vorig jaar een grote publiekstrekker.

6 uur geleden
Topman Nvidia hoort bijna bij 20 rijkste mensen ter wereld

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jensen Huang van chipconcern Nvidia hoort bijna bij de rijkste twintig mensen ter wereld. Door de enorme koerswinst van zijn bedrijf op Wall Street werd hij donderdag in een klap zo'n 8,5 miljard dollar rijker.

8 uur geleden
Flinke koerssprong Nvidia helpt beurswaarde ASML verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel profiteerde van de enorme koerssprong van chipconcern Nvidia op Wall Street. Ook branchegenoten ASMI en Besi gingen met flinke winsten de handel uit.

9 uur geleden