Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nageeye wil door op marathon tot Spelen van Los Angeles

Nageeye wil door op marathon tot Spelen van Los Angeles

ROTTERDAM (ANP) - Abdi Nageeye is van plan zijn marathoncarrière te verlengen. "Ik kan makkelijk nog de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles halen", zei de 35-jarige hardloper na zijn overwinning in de marathon van Rotterdam. "Ik heb hier mijn makkelijkste marathon ooit gelopen. Ik dank dat aan een perfecte voorbereiding."

Nageeye heeft na 21 marathons alles goed voor elkaar. "Ik heb veel geleerd van de drie topcoaches onder wie ik getraind heb en weet nu zelf heel goed welk programma ik fijn vind. Ik stem alles af met Louis Delahaije, die meer mijn mentale coach is. Bovendien ben ik nu veel vaker bij mijn gezin. Voorheen was ik soms wel twee maanden van huis, maar nu zie ik de kinderen elke weekend en het komt vaak genoeg voor dat ik ze naar school kan brengen. Het plaatje is perfect."

Nageeye is er zelf ook verbaasd over, want twee jaar geleden dacht hij nog voorzichtig aan zijn carrière na het marathonlopen en droomde hij van een succesvol leven als zakenman in zijn geboorteland Somalië. "Soms moet je de plannen bijstellen. Als je alles op de rit hebt, ben je voor de marathon meestal al te oud, maar ik denk dat ik nog mooie jaren voor me heb", aldus de winnaar van olympisch zilver op de Spelen van Tokio, die deze zomer in Parijs opgaat voor zijn derde olympische marathon.

Meer uit Sport

Tennisser Zverev verbijt pijn op toernooi Hamburg richting Spelen

HAMBURG (ANP/AFP) - Tennisser Alexander Zverev kiest ervoor het toernooi van Hamburg te spelen, ondanks de pijn die hij voelt van een knieblessure. De 27-jarige Duitser is de titelverdediger in Hamburg en ook op het olympisch tennistoernooi van Parijs dat over ruim een week begint.

2 uur geleden
Achttiende Touretappe biedt kans aan vluchters met klimmersbenen

GAP (ANP) - De achttiende etappe in de Tour de France biedt nog kansen aan renners voor wie het hooggebergte in de daaropvolgende bergritten te zwaar is. Maar in de rit van Gap naar Barcelonnette, over 179 kilometer, moet ook flink worden geklommen met vijf cols van de derde categorie.

8 uur geleden
Darter Van Gerwen naar laatste acht op World Matchplay

BLACKPOOL (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft de kwartfinales bereikt van de World Matchplay. De nummer 2 van de wereld versloeg in Blackpool de Engelsman Joe Cullen met 11-8.

12 uur geleden
Golfer Luiten is reserve en mag misschien tóch naar Spelen

BLEISWIJK (ANP) - Golfer Joost Luiten kan mogelijk tóch meedoen aan de Olympische Spelen van Parijs. Hij staat op de reservelijst voor deelname, zo bevestigt hij berichtgeving van de NOS.

13 uur geleden
Wielrenster Wiebes de beste in proloog van Baloise Ladies Tour

HULST (ANP) - Lorena Wiebes heeft de proloog van de Baloise Ladies Tour gewonnen. De 25-jarige renster van Team SD Worx-Protime legde het parcours van 2,7 kilometer met start en finish in Hulst af in 3.16,140.

14 uur geleden
Tennisster Rus in tweede ronde uitgeschakeld in Palermo

PALERMO (ANP) - Arantxa Rus is in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Palermo uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest op het Italiaanse graveltoernooi met 6-2 7-5 haar meerdere erkennen in de Roemeense Irina-Camelia Begu.

15 uur geleden
Evenepoel richt zich ondanks tijdwinst op vasthouden derde plaats

SUPERDEVOLUY (ANP) - Wielrenner Remco Evenepoel pakte met een aanval in de finale van de zeventiende etappe in de Tour de France enkele seconden terug op geletruidrager Tadej Pogacar en de Deen Jonas Vingegaard. De 24-jarige Belgisch kopman van Soudal Quick-Step denkt echter vooral aan het consolideren van de derde plaats in het algemeen klassement.

17 uur geleden