Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nageeye: dit is een droom die vroeger zo ver weg leek

Nageeye: dit is een droom die vroeger zo ver weg leek

ROTTERDAM (ANP) - Voor Abdi Nageeye kwam zondag in Rotterdam een droom uit. De 33-jarige Nageeye werd de eerste Nederlandse winnaar van de marathon in de havenstad. "Dit is een droom die vroeger zo ver weg leek", zei de atleet kort na de finish op de Coolsingel bij de NOS. "Eigenlijk al sinds 2010, toen ik mezelf de vraag stelde of ik mijn studie zou voortzetten of alles op de atletiek zou gaan zetten."

Nageeye eindigde in 2019 als vierde in Rotterdam in een Nederlands record van 2.06.17. "Ooit droomde ik dat ik met de Kenianen en Ethiopiërs mee kon op de marathon. In 2019 lukte dat me hier al lang. Ik dacht daarna: volhouden, blijven trainen, blijven geloven. Ik heb zoveel teleurstellingen beleefd en zoveel blessures gehad, maar ben er toch in blijven geloven", aldus Nageeye, die op de Olympische Spelen van vorig jaar zilver pakte op de marathon. "Eind vorig jaar dacht ik dat ik kon winnen in New York, maar toen maakte ik een dikke fout. Nu heb ik Rotterdam gewonnen. Ik besef het nog niet. Ik ben heel trots en blij."

Nageeye zegevierde in een Nederlands record van 2.04.56.

Meer uit Sport

BMX'ster Laura Smulders pakt zilver bij EK in Verona

VERONA (ANP) - BMX'ster Laura Smulders heeft zilver gepakt bij de Europese kampioenschappen. De 30-jarige Nijmeegse moest in de finale in het Italiaanse Verona alleen titelverdedigster Zoé Claessens uit Zwitserland voor laten gaan. Het brons was voor de Zwitserse Nadine Aeberhard. Judy Baauw werd zevende.

4 uur geleden
Tennisser Griekspoor laat Zverev ontsnappen op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd ten koste van Alexander Zverev de vierde ronde van Roland Garros te bereiken. De Nederlandse nummer 26 van de plaatsingslijst was in Parijs dicht bij een stunt in de vijfde set, maar verloor alsnog van de als vierde geplaatste Duitser: 6-3 4-6 2-6 6-4 6-7 (3).

5 uur geleden
Juventus is weer terug in European Club Association

TURIJN (ANP/RTR) - Juventus keert terug in de European Club Association (ECA), de organisatie die Europese voetbalclubs vertegenwoordigt. De Italiaanse topclub is weer welkom omdat het bestuur voorlopige geen plannen meer heeft om deel uit te maken van een nieuw te vormen Europese Super League.

6 uur geleden
Turner Schmidt wint eerste olympische kwalificatiewedstrijd

HEERENVEEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt heeft in Heerenveen de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Hij kwam na een rondgang zonder grote fouten tot 83,234 punten. Daarmee bleef hij Amine Abaidi (80,084) ruim voor. Jermain Grünberg (78,850) en Martijn de Veer (78,116) eindigden op plek drie en vier.

6 uur geleden
Wielrenner Kristoff klopt Van Uden in massasprint van Heistse Pijl

HEIST (ANP) - Wielrenner Alexander Kristoff heeft zaterdag de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De 36-jarige Noor klopte Casper van Uden in een massasprint. De Belg Amaury Capiot finishte als derde na een rit over ruim 196 kilometer van Vosselaar naar Heist-op-den-Berg.

7 uur geleden
Extra veiligheidsmaatregelen rond finale Champions League

LONDEN (ANP/DPA) - De Engelse voetbalbond heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen in aanloop naar de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op Wembley. "We hebben onze lessen geleerd" zei directeur toernooien Chris Bryant van de Engelse voetbalbond.

8 uur geleden
Bagnaia wint sprintrace van GP Italië, WK-leider Martín crasht

FLORENCE (ANP) - Motorcoureur Francesco Bagnaia heeft de sprintrace van de Grote Prijs van Italië in de MotoGP gewonnen. De Italiaanse Ducati-coureur bleef op het circuit van Mugello de Spanjaarden Marc Márquez en Pedro Acosta voor.

9 uur geleden