Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nadal voorkomt ondanks fysiek ongemak uitschakeling op Wimbledon

Nadal voorkomt ondanks fysiek ongemak uitschakeling op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Rafael Nadal heeft ondanks fysiek ongemak uitschakeling in de kwartfinales van Wimbledon kunnen voorkomen. De 36-jarige Spanjaard, die hinder ondervond van een buikblessure en een matte indruk maakte, knokte zich in vijf sets langs de Amerikaan Taylor Fritz. Het werd na 4 uur en 20 minuten 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6 (4). Bij 6-6 in de beslissende set wordt een tiebreak tot de tien punten gespeeld.

Op zijn tweede wedstrijdpunt maakte Nadal het af met een forehandwinner, waarna het publiek op het Centre Court uitzinnig van vreugde was. Nadal bleef de hele wedstrijd ingetogen en was bij vlagen onherkenbaar. Het leek er na de derde set zelfs even op dat hij zou gaan opgeven. De vader van Nadal leek hem ook met gebaren het advies te geven de strijd te staken.

De nummer 4 van de wereld wees de adviezen af en dwong zowaar een vijfde set af, waarin hij de Amerikaan halverwege brak. Fritz brak echter gelijk weer terug en was bij 5-4 en 6-5 een game verwijderd van de zege. In de matchtiebreak liep Nadal, die bijna de hele wedstrijd aanzienlijk zachter serveerde dan gewoonlijk, uit naar 5-0 en tijdens de laatste punten werd het geen moment meer spannend.

Buikspieren

"Er is, om eerlijk te zijn, iets niet helemaal goed met mijn buikspieren", zei Nadal, die eerder in het toernooi weigerde over zijn lichaam te praten. "Ik twijfelde er zelfs over of ik wel in staat was de wedstrijd af te maken."

Nadal, die in 2010 voor het laatst de beste was op Wimbledon, voorkwam ternauwernood zijn eerste nederlaag van het jaar op een grand slam. Hij verbaasde in januari door na een lange absentie de Australian Open te winnen en pakte vorige maand voor de veertiende keer de titel op Roland Garros.

Kyrgios

Fritz (24), de nummer 14 van de wereld, stond pas voor het eerst in de kwartfinales van een grand slam. Hij verloor vorige maand op het grastoernooi van Rosmalen nog in de tweede ronde van Tim van Rijthoven.

Bij de laatste vier neemt Nadal het op tegen de Australiër Nick Kyrgios, die de Chileen Cristian Garin met 6-4 6-3 7-6 (5) versloeg. Kyrgios reikte nog nooit tot de laatste vier op een grand slam. Acht jaar geleden verloor hij bij zijn debuut in Londen in de kwartfinales.

"Ik hoop klaar te zijn om tegen hem te kunnen spelen. Ik moet 100 procent fit zijn om een kans te maken", zei Nadal over dat duel.

Meer uit Sport

Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

1 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

2 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

4 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

5 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

6 uur geleden
F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

6 uur geleden
Alaphilippe en Asgreen kopmannen Quick-Step in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen zijn zondag de kopmannen van Soudal Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. De Deen Asgreen won de Belgische wielerklassieker drie jaar geleden.

7 uur geleden