Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nadal naar finale Roland Garros na opgave Zverev

Nadal naar finale Roland Garros na opgave Zverev

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft moeten opgeven in de halve finale van Roland Garros. De 25-jarige Duitser gleed in de tweede set van zijn partij tegen Rafael Nadal onderuit en raakte geblesseerd aan zijn rechterenkel. Op dat moment stond het 7-6 (8) 6-6 voor de Spanjaard.

Nadal neemt het in de finale van het grandslamtoernooi in Parijs op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de Noor Casper Ruud en de Kroaat Marin Cilic.

De partij tussen de als derde geplaatste Zverev en dertienvoudig winnaar Nadal was ruim 3 uur onderweg. De als vijfde geplaatste Spanjaard had de eerste set gewonnen met 10-8 in de tiebreak, nadat Zverev eerder in de tiebreak op 6-2 was gekomen en meerdere setpoints had gehad.

Rommelige set

In een rommelige tweede set hadden beide tennissers moeite om hun eigen opslagbeurt te houden. Na vier breaks op rij stond het 2-2. Zverev liep daarna uit maar 5-3, maar Nadal kwam weer terug. Bij de stand van 6-5 trok Nadal bij 40-30 de stand gelijk doordat Zverev onderuitging op een forehand van de Spanjaard. De Duitser schreeuwde het meteen uit en kon niet meer zonder hulp opstaan.

Zverev werd ondersteund van de baan geholpen. De Duitser kwam na een klein kwartier op krukken terug om officieel zijn opgave te melden.

Meer uit Sport

Motorcoureur Bendsneyder breekt opnieuw sleutelbeen

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij een val in de Grote Prijs van Spanje een sleutelbeen gebroken. Dat bevestigde de organisatie van de MotoGP. Bendsneyder komt uit in de Moto-2-klasse. Hij had de race op het circuit van Jerez de la Frontera al vroeg moeten verlaten.

11 minuten geleden
Titelverdediger Bagnaia boekt eerste zege van seizoen in MotoGP

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia heeft voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP gewonnen. De Italiaan van Ducati liep daarmee in de WK-stand in op Jorge Martín. De Spanjaard van Pramac Racing ging in leidende positie onderuit op het circuit van Jerez de la Frontera en moest de strijd staken.

19 minuten geleden
Tennisser Griekspoor schakelt Rune uit in Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft de vierde ronde bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De beste tennisser van Nederland was met 6-4 4-6 6-3 te sterk voor de Deen Holger Rune, de nummer 12 van de wereld.

2 uur geleden
Geen Spelen voor Brinkman na opgave in marathon van Hamburg

HAMBURG (ANP) - Atlete Nienke Brinkman is er bij de marathon van Hamburg niet in geslaagd de olympische limiet te lopen. De 30-jarige Nederlandse stapte na ruim 15 kilometer uit.

3 uur geleden
Turnster Douglas maakt 8 jaar na laatste olympisch goud rentree

KATY (ANP/RTR) - Turnster Gabrielle Douglas heeft na acht jaar haar rentree gemaakt. De 28-jarige Amerikaanse, winnares van drie gouden medailles op de Olympische Spelen, verzekerde zich tijdens een evenement in Texas van kwalificatie voor de Amerikaanse kampioenschappen van volgende maand.

5 uur geleden
James leidt basketballers Los Angeles naar zege op Denver

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben de achterstand op Denver Nuggets in de eerste ronde van de play-offs van de Western Conference teruggebracht tot 3-1. Aan de hand van LeBron James won de ploeg in Los Angeles met 119-108 van de titelverdediger in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

7 uur geleden
Eerste wereldbekerzege dit seizoen voor BMX'er Kimmann

TULSA (ANP) - Olympisch kampioen BMX Niek Kimmann heeft zijn eerste zege in de wereldbeker van dit seizoen veroverd. De fietscrosser, afkomstig uit het Overijsselse Lutten, won de vijfde wedstrijd in de reeks in het Amerikaanse Tulsa.

13 uur geleden