Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nadal boekt 400e zege op masterstoernooi, Tsitsipas uitgeschakeld

Nadal boekt 400e zege op masterstoernooi, Tsitsipas uitgeschakeld

INDIAN WELLS (ANP) - Rafael Nadal heeft zijn 400e overwinning geboekt op een masterstoernooi. De 21-voudig grandslamkampioen bereikte ten koste van de Brit Dan Evans de vierde ronde van Indian Wells, dat ook wel bekend staat als het vijfde grandslamtoernooi: 7-5 6-3.

"Ik wist daar helemaal niets van, maar dat zijn natuurlijk mooie cijfers", zei de 35-jarige Nadal, die dit jaar nog ongeslagen is. Hij heeft al zeventien overwinningen staan in 2022.

Tegen Evans kwam Nadal met 4-2 achter, maar hij won vervolgens acht van de negen daaropvolgende games. Na een uur en 43 minuten maakte hij het af met een overtuigende lovegame.

Tsitsipas

De als vierde geplaatste Nadal is de hoogstgeplaatste speler die nog in het toernooi zit. De als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev verloor in drie sets van de Fransman Gaël Monfils en Alexander Zverev, de als derde geplaatste Duitser, moest eerder zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Tommy Paul. Novak Djokovic, die als tweede geplaatst zou zijn, trok zich vlak voor het toernooi terug omdat de Serviër ongevaccineerd de Verenigde Staten niet in zou mogen.

De als vijfde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas liet zich na een sterke start verrassen door de Amerikaan Jenson Brooksby. Het werd 1-6 6-3 6-2 voor de nummer 43 van de wereld, die in de vorige ronde al Karen Chatsjanov kansloos had gelaten.

Een jaar geleden stond de 21-jarige Brooksby nog buiten de top 250. "Je weet op dat moment nooit wat er gaat gebeuren. Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar het enige wat je kunt doen is wat je in de hand hebt. Ik wist in mijn hoofd dat ik het spel had om hier te staan en er is niets zo mooi als het hier waar te maken", zei Brooksby, die nooit eerder van een speler uit de mondiale top 5 wist te winnen.

Meer uit Sport

Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

2 uur geleden
Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

3 uur geleden
Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

3 uur geleden
BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

4 uur geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

5 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

7 uur geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

7 uur geleden