Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nachtelijke gevechten in Gaza, nog altijd geen communicatie

Nachtelijke gevechten in Gaza, nog altijd geen communicatie

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De zware Israëlische aanvallen die vrijdagavond begonnen in de Gazastrook, zijn ook in de nacht van vrijdag op zaterdag doorgegaan. Het Franse persbureau AFP meldt "dat er ook zaterdag gevechten aan de gang zijn", Al Jazeera spreekt van "nachtelijke intensieve bombardementen" en Reuters meldt dat Hamas de Israëlische aanvallen zaterdag "op volle kracht" tegemoet treedt.

Wat zich zaterdag precies in de Gazastrook afspeelt is lastig vast te stellen. Sinds vrijdagavond is er geen communicatie met het gebied mogelijk omdat de telefoon- en internetverbindingen niet meer werken. Onder meer Al Jazeera, dat meerdere verslaggevers in de enclave heeft, zegt nog altijd niet in staat te zijn contact te leggen met het gebied. De zender "werkt aan manieren om toch het laatste nieuws te brengen".

De zware bombardementen en "intensivering" van de aanval, ook door de Israëlische landmacht, zijn volgens het Israëlische leger nog niet het verwachte grootschalige grondoffensief. Een Israëlische verslaggever zei in de nacht van vrijdag op zaterdag wel tegen CNN dat "duizenden militairen" van het Israëlische leger de Gazastrook zijn binnengevallen, maar dit is niet bevestigd. Woordvoerders van het leger en de Israëlische regering wilden tegenover Amerikaanse media niets kwijt over "lopende operaties".

Meer uit Buitenland

Biden spreekt natie toe vanuit Witte Huis na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden sprak de natie zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd toe vanuit de Oval Office in het Witte Huis. De aanslag op Trump "roept ons allemaal op om een stap terug te doen", zei Biden. Hij voegde eraan toe dat Trump gelukkig niet ernstig gewond was. "We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in dit land is erg verhit geworden. Het is tijd om het af te koelen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit te doen."

45 minuten geleden
Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

2 uur geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

3 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

4 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

5 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

6 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

6 uur geleden