Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nachtclubs hopen dat experts 'goed nadenken' over sluiting

Nachtclubs hopen dat experts 'goed nadenken' over sluiting

DEN HAAG (ANP) - De belangenvereniging van nachtclubs vindt het "hartstikke jammer" als het kabinet besluit dat clubs en discotheken weer moeten sluiten. Een woordvoerder van Nachtbelang zegt tegelijkertijd te vertrouwen op het besluit dat "mensen met verstand van zaken" bij het Outbreak Management Team en het kabinet nemen. "Ik kan het slecht inschatten, maar als het nodig is, is het nodig", aldus de woordvoerder.

Voor de clubs dreigt een snelle sluiting na twee weken open te zijn geweest. Het kabinet overweegt vanwege snel oplopende besmettingscijfers om behalve de clubs en discotheken ook meerdaagse evenementen op te schorten. "We werken met man en macht om alles goed geregeld te krijgen. Dit is wel een enorme domper op de feestvreugde", zegt de woordvoerder van Nachtbelang.

De belangenvereniging, die spreekt namens vijftig tot zestig nachtclubs door het land, vraagt de deskundigen om "heel goed na te denken over een evenredig besluit". "Gezondheid staat boven alles, maar de eenzaamheid onder de jeugd is ongekend. Er is echt wel behoefte aan een avondje stappen", aldus de woordvoerder, die ook zijn vraagtekens zet bij de ernst van een hoog aantal besmettingen als de ziekenhuiscijfers niet oplopen.

Lekken in het systeem

Volgens de lokale afdeling van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Den Haag moet goed geanalyseerd worden waar het misgaat. "Dan kunnen we de problemen eruit halen, regels verder aanscherpen en hoeven we de boel niet dicht te gooien", zegt voorzitter Maarten Hinloopen. "Dat is verschrikkelijk voor de clubs."

Als "rare regels" wijst Hinloopen op onder meer de gebrekkige aandacht voor ventilatie en het niet testen van personeel en artiesten. "Zo ontstaan er mogelijk lekken in het systeem."

Door veel besmettingen rondom zijn personeel besloot Hinloopen al om een Testen voor Toegang-evenement bij zijn eigen café komend weekend af te gelasten. "De roosters zijn hopeloos. Ik kan me geen besmettingen veroorloven."

Meer uit Financieel

Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

7 minuten geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

2 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

2 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

2 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

3 uur geleden
Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

3 uur geleden