Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nachtclubs eisen perspectief met protest De nacht staat op

Nachtclubs eisen perspectief met protest De nacht staat op

DEN HAAG (ANP) - Uitbaters van nachtclubs willen weten waar ze na twee jaar sluiting door corona aan toe zijn. De sector komt om die reden woensdag met een aankondiging, zonder daarbij vooraf al te veel details prijs te willen geven. Pieter de Kroon van de Amsterdamse Chicago Social Club, een van de initiatiefnemers van de actie De nacht staat op wil vooral duidelijkheid hebben, zegt hij in een toelichting. Naar verluidt wil een aantal nachtclubs uit protest de deuren opengooien.

De nachthoreca wil ook graag zo snel mogelijk met het kabinet in gesprek. Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn de clubs gesloten. Wat vooral steekt is dat er geen zicht is op wanneer de clubs weer open kunnen. Momenteel mag de horeca onder strenge voorwaarden tot 22.00 uur open. Verschillende uitbaters van clubs hadden eerder al aangegeven dat dit voor hen niet werkbaar is. Ze kiezen er daarom voor niet open te gaan.

Nachtclubs en andere nachthoreca zagen vorige week een opening toen minister Ernst Kuipers in de Tweede Kamer aangaf te willen onderzoeken of de nachthoreca met het zogeheten 1G-beleid, waarbij alle bezoekers getest worden, open zouden kunnen. Een afspraak voor dat gesprek staat volgens De Kroon nog niet gepland. Hij hoopt dat er wel snel wordt gepraat over wat wel en niet zou kunnen. Woensdagavond om 19.00 uur volgt een toelichting.

Meer uit Financieel

Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

5 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

5 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

5 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

5 uur geleden
Recordresultaten Kinepolis na succes met Barbie en Super Mario

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met negentien vestigingen ook een grote speler in Nederland, heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen zag de keten de bezoekersaantallen weer flink aantrekken, vooral geholpen door een sterke filmzomer met films als Barbie en Oppenheimer. Ook The Super Mario Bros. Movie was vorig jaar een grote publiekstrekker.

6 uur geleden
Topman Nvidia hoort bijna bij 20 rijkste mensen ter wereld

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jensen Huang van chipconcern Nvidia hoort bijna bij de rijkste twintig mensen ter wereld. Door de enorme koerswinst van zijn bedrijf op Wall Street werd hij donderdag in een klap zo'n 8,5 miljard dollar rijker.

8 uur geleden
Flinke koerssprong Nvidia helpt beurswaarde ASML verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel profiteerde van de enorme koerssprong van chipconcern Nvidia op Wall Street. Ook branchegenoten ASMI en Besi gingen met flinke winsten de handel uit.

9 uur geleden