Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nachtbelang: voorgenomen 1G-beleid helpt grote clubs niet

Nachtbelang: voorgenomen 1G-beleid helpt grote clubs niet

DEN HAAG (ANP) - Het invoeren van een testbeleid voor grote binnenevenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers zal veel nachtclubs niet helpen, zegt belangenvereniging Nachtbelang in reactie op uitgelekte versoepelingen van de coronamaatregelen. Mensen willen zich waarschijnlijk niet laten testen voor een bezoek aan een club.

Kleinere nachtclubs die minder bezoekers ontvangen hoeven in de nieuwe opzet niet te testen. Maar volgens Nachtbelang zijn veel zalen daar niet bij geholpen. "Ook poppodia niet, omdat die meer bezoekers nodig hebben om rendabel te zijn."

René Tijhuis, clubeigenaar en woordvoerder van Nachtbelang, zegt dat in een zaak als de zijne een bepaalde programmering nodig is om de avond rendabel te maken. "Het gaat om de combinatie met entertainment. Van de vijf zalen die we hebben kunnen er dan drie of vier goed functioneren, maar in de grootste zaal past de grootste trekker. Dat wordt moeilijk." Met dit beleid zullen "heel veel" optredens weer niet door kunnen gaan, denkt Tijhuis.

Meer uit Binnenland

Stille tocht voor door stalker gedode vrouw in Roermond

ROERMOND (ANP) - In Roermond wordt dinsdagavond een stille tocht gehouden voor de vrouw die afgelopen woensdagavond in haar woning werd doodgeschoten door een man die haar stalkte. De tocht wordt georganiseerd door de familie van de gedode vrouw.

2 uur geleden
Veiligheidsberaad: beslissingen over asielbeleid dringend nodig

NIJMEGEN (ANP) - De Haagse politiek moet zo snel mogelijk beslissingen nemen over de voortgang van het asielbeleid in Nederland. Het gaat dan onder meer over het uitzetbeleid van vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven en over het versterken van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dergelijke besluiten zijn nodig om te voorkomen dat de opvang van vluchtelingen nog verder vastloopt dan nu al het geval is.

3 uur geleden
Nieuwe omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen

OLDEBROEK/TWELLO (ANP) - Niet overal wordt gehoor gegeven aan de oproep aan boeren om omgekeerde Nederlandse vlaggen weg te halen. In het Gelderse Oldebroek heeft de gemeente zulke protestvlaggen verwijderd, maar vervolgens zijn er nieuwe omgekeerde vlaggen opgehangen aan bijvoorbeeld lantaarnpalen. Een eindje verderop, in Voorst, is een ultimatum van de gemeente genegeerd en zijn juist meer omgekeerde vlaggen opgehangen.

6 uur geleden
Natuurorganisaties niet bereid te onderhandelen met Remkes

DEN HAAG (ANP) - Natuur- en milieuorganisaties zijn best bereid om volgende week te praten met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstokbeleid, maar ze benadrukken dat ze niet willen onderhandelen over het terugdringen van de stikstofuitstoot. Greenpeace is klaar om naar de rechter te stappen.

7 uur geleden
Staghouwer noemt aanhouden vogelgriep zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Henk Staghouwer noemt het "zorgelijk" dat het vogelgriepvirus nog steeds om zich heen grijpt. Hij schrijft in een brief aan de Tweede Kamer "dat de situatie niet verbetert en dat de sterfte bij wilde vogels onverminderd doorgaat".

8 uur geleden
Aantal coronagevallen naar laagste niveau in twee maanden

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 1231 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is het laagste aantal sinds 6 juni, iets meer dan twee maanden geleden, aan het begin van de zomergolf.

9 uur geleden
Verdachte afvaldumpingen A7 blijft langer in cel

MARUM (ANP) - De 32-jarige man die vorige week werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij nachtelijke afvaldumpingen op de A7, blijft twee weken langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris besloten, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

10 uur geleden