Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nacht van de Vluchteling brengt 240.000 euro op

Nacht van de Vluchteling brengt 240.000 euro op

DEN HAAG (ANP) - De speciale variant van de Nacht van de Vluchteling heeft tot nu toe ruim 240.000 euro opgeleverd. Dat laat organisator Stichting Vluchteling weten. Een woordvoerder van de stichting spreekt over "een prachtig bedrag".

Op Wereldvluchtelingendag organiseert Stichting Vluchteling ieder jaar het loopfestijn, waarbij mensen wandelen om geld op te halen. Dat gebeurde nu ook, maar wel in een aangepaste versie. Grote wandeltochten worden vanwege de coronamaatregelen niet gehouden. In plaats daarvan zijn mensen de afgelopen dagen al met een app op pad gegaan in hun eigen omgeving.

"Het was een bijzondere editie van de Nacht van de Vluchteling waarin een groot aantal mensen, zowel deelnemers als ambassadeurs, minister Kaag en het team van Stichting Vluchteling de schouders er onder hebben gezet. We hebben met elkaar laten zien dat we ook in donkere tijden hier, licht kunnen brengen daar. En dat is keihard nodig, juist nu", aldus directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Zaterdag om 22.00 uur was de finale. Tien ambassadeurs in tien steden gaven het startsein om "alleen, maar toch gezamenlijk" de laatste kilometers af te leggen. Het evenement was te volgen via een livestream, gepresenteerd door Art Rooijakkers, op de website van de stichting. Maar die haperde. "Het ging inderdaad niet helemaal van een leien dakje en dat is iets dat we nog gaan bespreken. "Maar we hebben dit in een paar weken uit de grond moeten stampen en zijn desondanks tevreden over hoe het is verlopen", aldus een woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

2 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

4 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

5 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

8 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

9 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

10 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

12 uur geleden