Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NAC Breda in play-offs te sterk voor MVV Maastricht

NAC Breda in play-offs te sterk voor MVV Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - NAC Breda heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De formatie van de Duitse trainer Peter Hyballa was in Limburg te sterk voor MVV Maastricht: 1-4. In eigen huis had NAC al met 1-0 gezegevierd.

NAC Breda speelt nu tegen Emmen, de nummer 16 van het bijna afgelopen seizoen in de Eredivisie. In de andere wedstrijd treffen VVV-Venlo en Almere City FC elkaar.

Kort voor tijd kreeg NAC-doelman Roy Kortsmit de rode kaart. Hij mist daardoor zeer waarschijnlijk in elk geval het volgende duel. Veldspeler Jort van der Sande moest de resterende speeltijd in het doel staan.

Snelle uitloop

Na 38 minuten was het in Maastricht al 0-3. Elías Már Ómarsson opende de score door de bal met een lob over de ver uitgelopen doelman Romain Matthys te plaatsen.

Sabir Agougil maakte de 0-2, nadat Ómarsson de bal met veel overzicht breed had gelegd. Na een goed uitgevoerde aanval zorgde Ezechiel Banzuzi voor de derde treffer.

Enige tegendoelpunt

MVV probeerde nog wel wat terug te doen. Sven Blummel kopte na ongeveer een uur op de lat. In de 68e minuut was het wel raak voor de Limburgers. Dailon Livramento gleed de bal bij de 'tweede' paal binnen, na een pass met buitenkant voet van Van Bommel. In extra tijd scoorde Jesaja Herrmann nog voor NAC, 1-4.

Vlak voor rust werd het duel even stilgelegd door scheidsrechter Erwin Blank, nadat er bekers bier vanuit het uitvak op het veld werden gegooid. Na een kleine 10 minuten werd het duel hervat.

Promovendi

PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn al gepromoveerd naar de Eredivisie. FC Groningen en Cambuur zijn daaruit gedegradeerd.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

4 minuten geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

38 minuten geleden
Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

2 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

2 uur geleden
Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

5 uur geleden
Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

6 uur geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

6 uur geleden