Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nablussen de Peel gaat nog paar dagen duren, goede vooruitzichten

Nablussen de Peel gaat nog paar dagen duren, goede vooruitzichten

MARIAPEEL (ANP) - Het nablussen in Mariapeel gaat nog een paar dagen duren. Dat zei een woordvoerder van de brandweer vrijdagavond na een rustige dag in het door brand verwoeste gebied van 40 hectare. De brand kan zich in elk geval niet verder uitbreiden. "Het beeld ziet er gunstig uit", zei de woordvoerder.

De rookontwikkeling is volgens hem behoorlijk afgenomen. Wel zal de rook naar beneden slaan zodra het is afgekoeld, waarschuwde hij. Gunstig is dat de wind is gaan liggen in het gebied.

Het gebied wordt goed nat gehouden door een aannemer die in opdracht van Staatsbosbeheer met tractoren voor met water gevulde mestkarren het terrein nat houdt. Daartoe worden ook beregeningsinstallaties ingezet. De brandweer is nog met twee tankautospuiten en twee waterwagens ter plaatse om waar nodig assistentie te verlenen.

In het gebied geldt nog steeds een noodverordening om ramptoeristen en dagjesmensen op fietsen te weren. "Blijf weg", waarschuwde de brandweer eerder. Het is er gevaarlijk door de koolmonoxide, er rijdt zwaar materieel rond, overal liggen brandweerslangen over de paden en nogal wat weggetjes zijn beschadigd geraakt door de zware voertuigen. Op overtreding van de noodverordening staat een maximale gevangenisstraf van drie maanden of een boete van 4500 euro. Boa's van Staatsbosbeheer controleren in het gebied.

Meer uit Binnenland

Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

1 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

3 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

3 uur geleden
Bouw nieuwe marinierskazerne zeker jaar vertraagd

DEN HAAG (ANP) - De bouw van de nieuwe marinierskazerne in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn loopt opnieuw flinke vertraging op. Het ministerie van Defensie verwacht dat het om "minimaal" een jaar gaat. De verwachting is dat het complex niet vroeger dan voorjaar 2031 klaar zal zijn.

3 uur geleden
Hagenaar aangehouden voor handel in zwaar vuurwerk

DEN HAAG (ANP) - Een 19-jarige Hagenaar is vrijdag aangehouden voor de handel in zwaar vuurwerk. De man werd op heterdaad betrapt bij de overdracht van meerdere pakken met cobra's, meldt de politie donderdag.

4 uur geleden
Reclassering adviseert hof jeugdstrafrecht bij Mallorcaverdachte

LEEUWARDEN (ANP) - De reclassering adviseert het gerechtshof om in de zogeheten Mallorcazaak het jeugdstrafrecht toe te passen bij hoofdverdachte Sanil B. (21). Volgens de reclassering zijn er meer argumenten voor het toepassen van het jeugdstrafrecht dan voor het volwassenenstrafrecht, bleek donderdag op de vierde zittingsdag bij het hof in Leeuwarden.

5 uur geleden
Culemborg opent crisisnoodopvang voor Oekraïners

CULEMBORG (ANP) - In het Gelderse Culemborg gaat een crisisnoodopvang open voor maximaal tweehonderd Oekraïners. Culemborg komt daarmee tegemoet aan de vraag van het Rijk aan veiligheidsregio's om met spoed ruimte te maken voor de nog steeds toenemende stroom Oekraïense vluchtelingen, aldus de gemeente. Het is de bedoeling dat de Oekraïners hooguit een week in de crisisnoodopvang verblijven.

5 uur geleden