Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nabestaanden Gio vragen rechtbank om voorarrest Rai Vloet

Nabestaanden Gio vragen rechtbank om voorarrest Rai Vloet

HAARLEM (ANP) - De nabestaanden van de doodgereden Gio Roos (4) hebben maandag de rechtbank in Haarlem gevraagd profvoetballer Rai Vloet in voorarrest te nemen. De advocaat van de nabestaanden noemt het tijdens de strafzaak tegen Vloet "aannemelijk dat hij zich zal onttrekken aan de straf die de rechtbank hem zal opleggen".

Volgens de slachtofferadvocaat Arlette Schijns heeft de verdachte op een aantal cruciale momenten laten zien dat hij regels aan zijn laars lapt. Zo reed hij te snel en onder invloed van alcohol tijdens het dodelijke ongeluk op 14 november 2021. Ook ontkende hij na het ongeluk aanvankelijk dat hij de bestuurder was.

Vloet woont en voetbalt inmiddels in Rusland, een land waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft. Schijns opperde dat Vloet de Russische nationaliteit heeft aangevraagd. Hij ontkent dat en zegt eveneens dat hij niet van plan is om altijd in Rusland te blijven.

De officier van justitie komt in de loop van de ochtend met de strafeis.

Meer uit Voetbal

Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

54 minuten geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

2 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

2 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

3 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

4 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

5 uur geleden
Beveiliger: voetbalclubs gesponsord door cybercriminelen

SANTA CLARA (ANP) - Voetbalclubs als Manchester United, Bayern M√ľnchen en AC Milan laten zich sponsoren door cybercriminelen uit China, zegt de Amerikaanse cyberbeveiliger Infoblox. Ook Ajax zou zaken met ze hebben gedaan. Volgens het bedrijf gebruiken de bendes de naamsbekendheid van de clubs en de competities om nietsvermoedende mensen uit China, Macau, Hongkong en Taiwan naar hun goksites te lokken.

8 uur geleden