Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nabestaanden Carlo krijgen woord in hoger beroep Mallorcazaak

Nabestaanden Carlo krijgen woord in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Op de vierde zittingsdag van het hoger beroep van de Mallorcazaak krijgen de nabestaanden van Carlo Heuvelman het woord. Zijn ouders maken bij het hof in Leeuwarden gebruik van het spreekrecht, evenals zijn vriendin.

De zaak met zeven jonge verdachten uit Hilversum gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca. De 27-jarige Carlo uit Waddinxveen werd in de nacht van 13 op 14 juli 2021 bewusteloos geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Hij overleed vier dagen later aan de gevolgen van hersenletsel.

Nabestaanden hopen dat het hoger beroep inzicht geeft in wie van de zeven verdachten verantwoordelijk is voor Carlo's dood, maar op de eerste zittingsdagen deze week was er niemand die zegt het fatale gevecht te hebben gezien.

"Vroeg of laat komt een mens in gewetensnood", zei de vader van Carlo vorig jaar bij de rechtbank in Lelystad. Tijdens zijn spreekrecht deed hij een dringend beroep op de verdachten én hun ouders om het zwijgen te doorbreken. "We willen antwoorden", zei hij toen.

"Wat heeft Carlo jullie die avond aangedaan? Hij is doodgeschopt na te zijn geslagen", zei zijn moeder. "Ik hoop dat ik dat antwoord ooit nog eens krijg. Dat jullie het lef hebben om dat ooit nog eens te vertellen."

De verdachten die in hoger beroep terechtstaan voor het uitgaansgeweld, zijn vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van twaalf, achttien en dertig maanden. Sanil B. (21) kreeg een celstraf van zeven jaar opgelegd. Tegen hem was tien jaar cel geëist. Op zijn schoen was een DNA-spoor van het slachtoffer gevonden. De rechtbank concludeerde dat B. Carlo had gedood "met een of meer anderen", maar de rechtszaak maakte niet duidelijk wie dat is geweest.

Meer uit Binnenland

19-jarige man met bom aangehouden in straat Vlaardingse loodgieter

VLAARDINGEN (ANP) - Een 19-jarige man uit Strijen is dinsdagavond aangehouden in Vlaardingen, meldt de politie. Tijdens zijn poging om weg te komen, liet hij een tas vallen. Daarin bleek een explosief te zitten. De verdachte werd rond 20.00 uur gespot op de Gretha Hofstralaan. Daar woont een loodgieter die eerder doelwit was van meerdere explosies. Daardoor is er veel beveiliging in de buurt van zijn woning.

1 uur geleden
Vorig jaar minder schapen gehouden door blauwtongvirus

DEN HAAG (ANP) - Het aantal schapen op Nederlandse landbouwbedrijven is vorig jaar flink gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde er eind december in totaal zo'n 662.000. Dat zijn er ruim 8 procent minder dan een jaar eerder, wat neerkomt op de grootste daling in jaren. De afname komt vooral door het blauwtongvirus, een virus dat in de zomer van 2023 veel hoefdieren ziek maakte en waaraan duizenden schapen overleden.

1 uur geleden
Grote brand bij kringloopwinkel in Almere

ALMERE (ANP) - In een kringloopwinkel en kledingopslag in Almere woedt dinsdagavond een grote brand. De brandweer is met verschillende eenheden uitgerukt om het vuur aan de Vlotbrugweg te bestrijden.

2 uur geleden
COA gaat woensdag mensen van Ter Apel naar Biddinghuizen brengen

DEN HAAG (ANP) - Het COA gaat woensdag mensen verplaatsen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA na berichtgeving van EenVandaag. Om hoeveel mensen het gaat en of daarmee de deadline van woensdag van het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel wordt gehaald, is nog onduidelijk. "Het blijft nog steeds heel spannend", zegt de woordvoerder dinsdagavond.

6 uur geleden
Politie hield dag voor rellen Eritreeërs al man aan

DEN HAAG (ANP) - De politie hield op vrijdag al een man aan die in een onlinevideo opriep tot geweld rond de bijeenkomst van Eritreeërs in Den Haag op zaterdag. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Rond het zalencentrum was zaterdag een feest met Eritreeërs die voor de regering in het Afrikaanse land zijn. Toen een anti-regeringsgroep daarop afkwam, ontstonden er rellen.

8 uur geleden
Vergunning opvang 250 asielzoekers in hotel Den Bosch geschorst

DEN BOSCH (ANP) - Een voormalig hotel in Den Bosch mag voorlopig niet worden gebruikt als tijdelijk asielzoekerscentrum. De vergunning, die maandag was verstrekt door de gemeente, is dinsdag geschorst door de rechtbank. In het gebouw zouden maximaal 250 asielzoekers vijf jaar lang moeten worden opgevangen.

9 uur geleden
Honderden asielzoekers langer in Schijndel en Sint-Oedenrode

VEGHEL (ANP) - Ongeveer 270 asielzoekers mogen voorlopig in Schijndel en Sint-Oedenrode blijven wonen. De gemeente Meierijstad, waar de plaatsen onder vallen, stelt drie opvanglocaties langer beschikbaar, omdat er in het hele land een tekort aan opvangplekken is.

9 uur geleden