Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na vertrek van Krol wil oud-FVD'er Otten door met nieuw boegbeeld

Na vertrek van Krol wil oud-FVD'er Otten door met nieuw boegbeeld

DEN HAAG (ANP) - Henk Otten wil na het vertrek van Henk Krol uit de Partij voor de Toekomst door in de politiek. Na een "turbulente tijd" richt hij zich met de partij op de verkiezingen. Hij gaat op zoek naar een nieuwe leider, maar wil daar wel de tijd voor nemen.

"Ik werd wakker gebeld door de pers, ik wist van niets", zegt Otten over het persbericht waarin Krol zijn vertrek aankondigt. De ruzie tussen kamp-Krol en kamp-GO (Groep Otten) was al een tijdje gaande. Met het vertrek van Krol is er volgens Otten nu een "duidelijke scheidslijn" tussen de twee kampen. "De mensen van Krol waren helemaal gepokt en gemazeld in die ruziecultuur. Ze moesten nog afkicken van dat geruzie bij 50PLUS."

De verwijten tussen beide politici vliegen over en weer. De rechterhand van Otten, senator Jeroen de Vries, zou een woordvoerder hebben bedreigd, zegt Krol. Die woordvoerder en de secretaresse van het voormalig boegbeeld van 50PLUS zouden "alles via de pers uitvechten, eeuwige roddel en achterklap", zegt Otten op zijn beurt.

Baudet

Waar Krol na jarenlang geruzie uit 50PLUS stapte, werd Otten uit Forum voor Democratie gegooid na een explosief conflict tussen hem en mede-oprichter Thierry Baudet. De Partij voor de Toekomst bestond nog maar net toen mede-oprichter Femke Merel van Kooten-Arissen (ex-Partij voor de Dieren en 50PLUS) de partij al verliet. Aanleiding was onder meer de lastige samenwerking met Otten. Na het vertrek van Van Kooten-Arissen zit Krol als eenmansfractie in de Tweede Kamer. GO telt twee zetels in de senaat.

Otten is blij dat hij ervoor heeft gezorgd dat "GO al snel de baas werd". Een van de voorwaarden voor de fusie tussen de twee partijen was dat het bestuur in handen was van 'kamp-Otten'. Hijzelf is partijvoorzitter, De Vries is secretaris en Robert Baljeu (ook oud-FVD) bestuurslid. De ruzie met Henk Krol ontstond ook doordat zij collega-bestuurslid Pieter Bogaardt (penningmeester) hadden geroyeerd.

Fris en jong gezicht

Na het vertrek blijven dus vooral Ottens mensen over. "GO is nu Partij voor de Toekomst", legt Otten uit. Hij wil met een fris "en jonger" gezicht de verkiezingen in. De verkiezingen zijn al in maart, maar haast heeft Otten nog niet met zijn zoektocht. "We hebben liever een goede lijsttrekker dan een snelle lijsttrekker." Hij heeft een aantal kandidaten op het oog maar "de meeste mensen zijn nu vooral met corona bezig".

Otten wil dus vooral vooruitkijken, maar oud-50PLUS-voorzitter Geert Dales zegt wel nog een rekening met hem te willen vereffenen. Dales had bij de oprichting van de Partij voor de Toekomst een logo laten ontwerpen. Hij wil dat Otten voor gebruik van het logo en teksten op de website van de partij betaalt. Het logo was namelijk een "cadeautje voor Henk", zei Dales eerder dit jaar. Maar dan wel voor Henk Krol.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Bert Kaiser 1 week geleden
dergelijke ruzie zoekers gelijk de kamer uitsturen, zonder wachtgeld

Meer uit Politiek

Grapperhaus vraagt Twente: wacht eerst effect pakket af

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus begrijpt de zorg van Twente over het sterk oplopende aantal coronabesmettingen, maar is terughoudend over de oproep van deze veiligheidsregio voor een totale lockdown. "We hebben vorige week een stevig pakket aan maatregelen afgekondigd. We zijn nog steeds heel goed aan het kijken wat de effecten zijn van het vorige pakket van eind september en het nieuwe pakket van medio oktober", zei Grapperhaus voorafgaand aan de ministerraad.

2 dagen geleden
Madeleine van Toorenburg (CDA) stopt na 14 jaar als Kamerlid

DEN HAAG (ANP) - Madeleine van Toorenburg van het CDA stopt na de komende verkiezingen als Tweede Kamerlid. "Het is nu goed", zegt ze in een interview in het AD. Veertien jaar zit ze in het parlement en vindt het tijd om plaats te maken voor nieuw talent.

2 dagen geleden
Staatssecretaris Keijzer publiceert wet die neprecensies verbiedt

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Mona Keijzer heeft een concept-wetsvoorstel gepuliceerd dat webwinkels strengere regels oplegt en het plaatsen van neprecensies verbiedt. Belanghebbenden kunnen een maand lang reageren op het plan dat voorligt.

2 dagen geleden
Ondernemers krijgen brief bewindsvrouwen over brexit en corona

DEN HAAG (ANP) - Tienduizenden ondernemers ontvangen een brief van minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) waarin ze worden opgeroepen ook in dit "ongekend moeilijke jaar" alle voorbereidingen te treffen voor de naderende gevolgen van de brexit.

4 dagen geleden
Minister kan dumpvlucht naar risicogebied niet verbieden

DEN HAAG (ANP) - Vluchten tegen extreem lage prijzen naar gebieden die wegens het coronavirus op oranje staan, kunnen niet verboden worden. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen juridisch advies over deze kwestie gevraagd, maar er zijn geen gronden om de vluchten te verbieden.

5 dagen geleden
Kabinet: te veel nadelen aan verder uitstel verhuizing Kamer

DEN HAAG (ANP) - Hoewel wordt onderzocht hoe het tijdelijke Tweede Kamergebouw meer 'coronaproof' kan worden gemaakt, gaat de verhuizing komende zomer gewoon door. Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops ziet te veel nadelen als de verhuizing toch weer wordt uitgesteld.

5 dagen geleden
Gebruik softdrugs kan buiten van 20.00-07.00 uur worden beboet

DEN HAAG (ANP) - Het is al mogelijk om op te treden tegen het gebruik van softdrugs in de buitenruimte. Daarvoor is geen nieuwe wet- of regelgeving nodig. Dat laat Ferd Grapperhaus weten aan de Tweede Kamer. Een verbod tussen 20.00 en 07.00 uur was een van de voorgestelde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

6 dagen geleden