Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na tellen 97 procent van de stemmen Leefbaar op een zetel verlies

Na tellen 97 procent van de stemmen Leefbaar op een zetel verlies

ROTTERDAM (ANP) - Na het tellen van bijna 98 procent van de stemmen in Rotterdam lijkt het erop dat Leefbaar Rotterdam een zetel moet inleveren ten opzichte van vier jaar geleden. De partij staat nu op tien zetels. Eerdere tussenstanden wezen nog op elf zetels. Leefbaar blijft met het resultaat wel de grootste fractie in de Rotterdamse raad.

De VVD heeft zich genesteld op de tweede plek met zes zetels (+1), GroenLinks en D66 blijven onveranderd op vijf zetels uitkomen. De PvdA levert een zetel in en komt op vier zetels. DENK komt net als in 2018 op vier zetels uit. De Partij voor de Dieren wint een zetel en komt op twee. De SP en het CDA verliezen een zetel en houden er één over. 50Plus behoudt de ene zetel die het had.

Er zijn drie partijen nieuw in de raad. BIJ1 en Volt behalen beide twee zetels en Forum voor Democratie komt binnen met één zetel.

Het opkomstpercentage in Rotterdam bedroeg 38,9 procent. Daarmee behoorde de stad met Almere en Roosendaal tot de top 3 van gemeenten met de laagste opkomst.

Meer uit Binnenland

Politiechef: mogelijk nog een slachtoffer in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Mogelijk is er nog een slachtoffer gevallen bij de schietpartijen in Rotterdam. Dat zei de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke tijdens een persconferentie van de driehoek in het stadhuis. Wel is bekend dat er een 39-jarige vrouw en 46-jarige man om het leven zijn gekomen. Een 14-jarig meisje, de dochter van de vrouw, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

6 minuten geleden
Koningspaar leeft mee met nabestaanden slachtoffers Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gereageerd op de schietpartijen in Rotterdam. "Ons hart gaat uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers van de geweldsdaden van vanmiddag in Rotterdam", laat het paar weten in een reactie.

23 minuten geleden
Erasmus MC vrijgegeven na schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het Erasmus MC is donderdagavond vrijgegeven na de schietpartijen in Rotterdam, dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De politie heeft vrijwel alle gebouwen weer vrijgegeven. Door de ontruiming zijn verschillende delen van het Erasmus MC donderdag niet toegankelijk geweest voor bezoekers, maar ze kunnen weer op bezoek bij opgenomen patiënten.

26 minuten geleden
Wegen rond Erasmus MC langzaam vrijgegeven, beperkingen voor ov

ROTTERDAM (ANP) - De wegen rondom het Erasmus MC in Rotterdam worden langzaam weer vrijgegeven, meldt de veiligheidsregio. De wegen waren afgesloten in verband met de schietpartij en de brandstichting in het ziekenhuis. Het openbaar vervoer rijdt nog beperkt in de buurt van het ziekenhuis. Het metrostation Dijkzigt, dat eerder op de dag gesloten was op last van de politie, is inmiddels weer open volgens vervoerder RET.

27 minuten geleden
Onderwijsactiviteiten Hogeschool Rotterdam gaan niet door

ROTTERDAM (ANP) - De onderwijsactiviteiten op meerdere locaties van de Hogeschool Rotterdam gaan donderdagavond niet door, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het gaat om de locaties Museumpark, Rochussenstraat, Academieplein en Pieter de Hoochweg, die zich allemaal in de buurt van het Erasmus MC bevinden.

28 minuten geleden
Verdachte Rotterdam vrijdag voor het eerst voor de rechter

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, moet vrijdag voor het eerst naar de rechter-commissaris gaan. "En zoals het er nu uitziet zal hij aanstaande maandag of dinsdag worden voorgeleid", zegt hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar.

36 minuten geleden
Aboutaleb: afschuwelijk incident, medeleven aan nabestaanden

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt van een "afschuwelijk incident" dat zich heeft afgespeeld in zijn stad. Hij sprak tijdens een persconferentie zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers. Drie mensen, onder wie een 14-jarig meisje, zijn neergeschoten. Twee van hen zijn overleden, een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man.

39 minuten geleden