Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na onderhoud Haringvlietbrug is nu Heinenoordtunnel aan de beurt

Na onderhoud Haringvlietbrug is nu Heinenoordtunnel aan de beurt

DEN HAAG (ANP) - Na het grotendeels gereedkomen van de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug op snelweg A29 gaat Rijkswaterstaat (RWS) verder met het opknappen van de Heinenoordtunnel die op dezelfde weg ligt.

Van maandag 7 augustus om 01.00 uur tot en met vrijdag 1 september 05.00 uur is de tunnel in beide richtingen dicht. Voor het verkeer zijn omleidingen van kracht. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf zaterdag 5 augustus 01.00 uur. De extra reistijd kan de komende weken, zeker in de spits, oplopen tot meer dan een uur, voorziet RWS. In de laatste twee weken van de sluiting zijn de schoolvakanties voorbij, met mogelijk extra drukte tot gevolg.

De in 1969 in gebruik genomen tunnel onder de Oude Maas net ten zuiden van Barendrecht is toe aan grondige renovatie. De technische installaties en systemen moeten vervangen worden. Ook komt er nieuw asfalt. De met 110.000 voertuigen per dag drukbereden tunnel is een belangrijke verbinding voor Zuid-Holland, West-Brabant, Zeeland en het internationale vrachtverkeer.

Eind 2024 klaar

De werkzaamheden die afgelopen februari begonnen, duren naar verwachting tot het eind van 2024. Tot die tijd zal de tunnel tientallen malen, meestal in een rijrichting, afgesloten zijn. Voor (brom-) fietsers zal de fietstunnel open blijven. Het openbaar vervoer en de hulpdiensten kunnen altijd gebruikmaken van de tunnel of de Tweede Heinenoordtunnel.

Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de A16/A17 en de A15. Verkeer van de Hoeksche Waard via de N217 en de A16. Weggebruikers richting Bergen op Zoom worden omgeleid via de A15 en de A16/A17. Verkeer naar de Hoeksche Waard via de N217. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en de N57.

N59

Provincie Zuid-Holland werkt tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel aan het veiliger maken van de nabijgelegen N59 tussen knooppunt Hellegatsplein op de A29 en Den Bommel. De weg krijgt een vangrail tussen de weghelften en wordt verbreed. De provinciale weg is eveneens een belangrijke verbinding tussen Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. Omdat veel weggebruikers vanwege de werkzaamheden aan achtereenvolgens de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel op de A29 toch al moeten omrijden, heeft de provincie ervoor gekozen om in deze periode ook de hierop aansluitende N59 aan te pakken.

Meer uit Binnenland

Forse toename kosten asielopvang: van 1,6 naar 2,7 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De asielopvang heeft vorig jaar 2,7 miljard euro gekost, zo staat in het jaarverslag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat is een flinke toename vergeleken met het jaar ervoor, toen het COA 1,6 miljard euro nodig had voor de opvang van vreemdelingen. De voornaamste oorzaak is de hoge prijs die betaald wordt voor (crisis)noodopvang.

6 uur geleden
Aankomst MH17-slachtoffers herdacht op vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Op de vliegbasis in Eindhoven is herdacht dat tien jaar geleden de eerste veertig slachtoffers van de vliegramp met de MH17 arriveerden. In de drie opvolgende dagen in 2014 kwamen nog eens 187 kisten aan en in de maanden daarna nog enkele tientallen, tot een totaal van 296 slachtoffers. Twee van de omgekomenen zijn nooit teruggevonden.

8 uur geleden
Nog eens vier keer celstraf voor supportersgeweld bij FC Twente

ALMELO (ANP) - Bij de rechtbank in Almelo zijn dinsdag nog eens vier mannen veroordeeld tot celstraffen van twee en drie maanden wegens geweldpleging en mishandeling bij rellen na de wedstrijd FC Twente tegen het Zweedse Hammarby IF vorig jaar juli. Twee andere verdachten kregen voorwaardelijke celstraffen en een taakstraf van 240 uur. Een week geleden werden al vijf relschoppers wegens geweldpleging veroordeeld tot celstraffen van een en twee maanden en vijf anderen tot taakstraffen van honderd tot 240 uur.

10 uur geleden
Man die overleed door mishandeling in Den Haag woonde in azc

DEN HAAG (ANP) - Het slachtoffer van een dodelijke mishandeling afgelopen weekend in het centrum van Den Haag is een 23-jarige man uit Somaliƫ, meldt de politie dinsdag. Hij woonde in een asielzoekerscentrum in Heerhugowaard (Noord-Holland). De politie wil dinsdag nog geen vragen beantwoorden over eventuele aanhoudingen.

10 uur geleden
In hoger beroep 22 jaar cel voor schutter moord Ayla Mintjes

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 25-jarige Jeremia T. dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de moord op Ayla Mintjes, ruim drie jaar geleden. Tegen T. was twee weken geleden door het Openbaar Ministerie 28 jaar celstraf geƫist.

11 uur geleden
Tekening Liebermann uit Boijmans terug naar diens erven

ROTTERDAM (ANP) - De tekening Schrijvend meisje aan een tafel van Max Liebermann moet terug naar de erven van deze Duitse kunstenaar (1847 - 1935), vindt de zogenoemde Restitutiecommissie. Zij acht het voldoende aannemelijk dat zijn weduwe Martha Liebermann de tekening onvrijwillig is kwijtgeraakt als gevolg van omstandigheden die verband hielden met het naziregime. De tekening is sinds 1959 onderdeel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen en officieel in het bezit van de gemeente Rotterdam.

11 uur geleden
Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

13 uur geleden