Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na Nederlandse meerkamptitel kijkt turner Hagenaar naar EK en WK

Na Nederlandse meerkamptitel kijkt turner Hagenaar naar EK en WK

ROTTERDAM (ANP) - Turner Jordi Hagenaar keek na het winnen van de Nederlandse meerkamptitel tevreden terug op zijn wedstrijd in Ahoy. "Deze vind ik heel bijzonder", zei de 19-jarige Hagenaar, die vorig jaar debuteerde bij de senioren.

"Ik was goed voorbereid en het is extra fijn dat het dan ook lukt. Wedstrijdturnen is anders dan trainen. Het gaat ook om het omgaan met zenuwen. Vandaag heb ik laten zien dat ik daar volwassen in ben geworden", vervolgde de turner. "Voor mij werkt het ook vooral om vrolijk rond te lopen, met veel plezier. Als je positief rondloopt, dan werkt dat ook positief uit in de oefeningen."

In Ahoy bereikte Hagenaar met een score van 80,150 punten volgens zijn coach Jeroen Jacobs voor het eerst in zijn loopbaan de "magische grens" van 80 punten. De afgelopen weken kwam Hagenaar daarbij tijdens twee EK-kwalificatiewedstrijden al in de buurt. "Donderdag haalde ik tijdens de EK-kwalificatie nog 79,9 punten en in de eerste kwalificatie zat ik ook rond de 79. Daarom was ik er echt op gebrand om hier bij het NK de 80 punten te halen. Het is mooi om te zien dat ik door de wedstrijden heen steeds tot betere scores kwam", zei hij.

Toekomst

Voor Hagenaar was het behalen van die 80 punten ook belangrijk met het oog op de toekomst. "Elke turner die je vraagt naar die 80-puntengrens zal zeggen dat het iets speciaals is. Het is moeilijk te omschrijven wat het precies betekent. Als je kijkt naar het internationale veld, dan denk ik dat ik met zo'n score zeker de meerkampfinale kan halen bij EK's en WK's. Dat is waar het begint. Uiteindelijk wil je ook richting toestelfinales en wellicht een top 8 op de meerkamp."

Hagenaar plaatste zijn 80 punten ook in breder perspectief, namelijk dat van het team. Bij de EK in augustus moet de Nederlandse ploeg het immers doen zonder ervaren krachten als Casimir Schmidt (herstellend van een enkeloperatie) en Bart Deurloo, die Oranje jarenlang aanvoerden op de meerkamp. Hagenaar weet dan ook dat de ogen nu zijn gericht op bijvoorbeeld hem en de nummer 2 van Nederland, Jermain Grünberg. "We zitten allebei een beetje op hetzelfde niveau. Het is belangrijk dat we elkaar naar voren pushen, want uiteindelijk moeten we het bij de EK en WK samen gaan doen. Dit zijn de jaren waarin we de stappen moeten gaan maken."

Meer uit Sport

Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in Thialf

HILVERSUM (ANP) - Irene Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf. Dat zei de drievoudig olympisch kampioene in de talkshow van Humberto Tan. Ze zal niet meedoen aan de NK allround, die daar plaatsvinden.

6 uur geleden
Enkelblessure tennisser Alcaraz valt mee: paar dagen eruit

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn rechterenkel licht verstuikt in het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Hij zal er een paar dagen uit liggen, schreef de nummer 2 van de wereld op Instagram. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", voegde de 20-jarige speler eraan toe.

8 uur geleden
Griekspoor houdt het in dubbelspel Doha bij één optreden

DOHA (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn optreden in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha beperkt tot één optreden. De Noord-Hollander had zich op het laatste moment afgemeld voor het enkelspel in Qatar, maar nam met Bart Stevens verrassend wel deel aan het dubbeltoernooi.

8 uur geleden
Wolff ziet in onderzoek Horner probleem voor hele Formule 1

SAKHIR (ANP/RTR) - Het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner van Max Verstappens Red Bull straalt af op de hele Formule 1. Dat zei teambaas Toto Wolff van Mercedes.

9 uur geleden
Recordhouder marathon Kiptum overleed aan ernstig hoofdletsel

NAIROBI (ANP/AFP) - De Keniaanse atleet Kelvin Kiptum is overleden aan ernstig hoofdletsel dat de wereldrecordhouder op de marathon opliep door zijn auto-ongeluk. De patholoog-anatoom die het lichamelijk onderzoek verrichtte, constateerde schedelbreuken, gebroken ribben en verwondingen aan de longen.

11 uur geleden
Handbalsters treffen als eerste Argentinië op OKT

TORREVIEJA (ANP) - De handbalsters openen het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja op 11 april tegen Argentinië. Een dag later is Tsjechië de tegenstander en op 14 april volgt een duel met gastland Spanje. De beste twee landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Parijs.

12 uur geleden
Verstappen rijdt meer dan 140 ronden en is veruit de snelste

BAHREIN (ANP) - Max Verstappen heeft op de eerste testdag van de Formule 1 in Bahrein grote indruk gemaakt. De drievoudig wereldkampioen reed probleemloos 143 ronden in de RB20 op het woestijncircuit van Sakhir en was veruit de snelste. De Limburger klokte 1.31,344 in zijn snelste ronde en daarmee was hij meer dan een seconde sneller dan zijn naaste concurrenten.

13 uur geleden