Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na Nederlandse meerkamptitel kijkt turner Hagenaar naar EK en WK

Na Nederlandse meerkamptitel kijkt turner Hagenaar naar EK en WK

ROTTERDAM (ANP) - Turner Jordi Hagenaar keek na het winnen van de Nederlandse meerkamptitel tevreden terug op zijn wedstrijd in Ahoy. "Deze vind ik heel bijzonder", zei de 19-jarige Hagenaar, die vorig jaar debuteerde bij de senioren.

"Ik was goed voorbereid en het is extra fijn dat het dan ook lukt. Wedstrijdturnen is anders dan trainen. Het gaat ook om het omgaan met zenuwen. Vandaag heb ik laten zien dat ik daar volwassen in ben geworden", vervolgde de turner. "Voor mij werkt het ook vooral om vrolijk rond te lopen, met veel plezier. Als je positief rondloopt, dan werkt dat ook positief uit in de oefeningen."

In Ahoy bereikte Hagenaar met een score van 80,150 punten volgens zijn coach Jeroen Jacobs voor het eerst in zijn loopbaan de "magische grens" van 80 punten. De afgelopen weken kwam Hagenaar daarbij tijdens twee EK-kwalificatiewedstrijden al in de buurt. "Donderdag haalde ik tijdens de EK-kwalificatie nog 79,9 punten en in de eerste kwalificatie zat ik ook rond de 79. Daarom was ik er echt op gebrand om hier bij het NK de 80 punten te halen. Het is mooi om te zien dat ik door de wedstrijden heen steeds tot betere scores kwam", zei hij.

Toekomst

Voor Hagenaar was het behalen van die 80 punten ook belangrijk met het oog op de toekomst. "Elke turner die je vraagt naar die 80-puntengrens zal zeggen dat het iets speciaals is. Het is moeilijk te omschrijven wat het precies betekent. Als je kijkt naar het internationale veld, dan denk ik dat ik met zo'n score zeker de meerkampfinale kan halen bij EK's en WK's. Dat is waar het begint. Uiteindelijk wil je ook richting toestelfinales en wellicht een top 8 op de meerkamp."

Hagenaar plaatste zijn 80 punten ook in breder perspectief, namelijk dat van het team. Bij de EK in augustus moet de Nederlandse ploeg het immers doen zonder ervaren krachten als Casimir Schmidt (herstellend van een enkeloperatie) en Bart Deurloo, die Oranje jarenlang aanvoerden op de meerkamp. Hagenaar weet dan ook dat de ogen nu zijn gericht op bijvoorbeeld hem en de nummer 2 van Nederland, Jermain Grünberg. "We zitten allebei een beetje op hetzelfde niveau. Het is belangrijk dat we elkaar naar voren pushen, want uiteindelijk moeten we het bij de EK en WK samen gaan doen. Dit zijn de jaren waarin we de stappen moeten gaan maken."

Meer uit Sport

Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

1 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

2 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

3 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

3 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

5 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

5 uur geleden
Wielrenner Nys wint tweede etappe in Ronde van Romandië

SALVAN (ANP) - Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

5 uur geleden