Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na Nederlandse meerkamptitel kijkt turner Hagenaar naar EK en WK

Na Nederlandse meerkamptitel kijkt turner Hagenaar naar EK en WK

ROTTERDAM (ANP) - Turner Jordi Hagenaar keek na het winnen van de Nederlandse meerkamptitel tevreden terug op zijn wedstrijd in Ahoy. "Deze vind ik heel bijzonder", zei de 19-jarige Hagenaar, die vorig jaar debuteerde bij de senioren.

"Ik was goed voorbereid en het is extra fijn dat het dan ook lukt. Wedstrijdturnen is anders dan trainen. Het gaat ook om het omgaan met zenuwen. Vandaag heb ik laten zien dat ik daar volwassen in ben geworden", vervolgde de turner. "Voor mij werkt het ook vooral om vrolijk rond te lopen, met veel plezier. Als je positief rondloopt, dan werkt dat ook positief uit in de oefeningen."

In Ahoy bereikte Hagenaar met een score van 80,150 punten volgens zijn coach Jeroen Jacobs voor het eerst in zijn loopbaan de "magische grens" van 80 punten. De afgelopen weken kwam Hagenaar daarbij tijdens twee EK-kwalificatiewedstrijden al in de buurt. "Donderdag haalde ik tijdens de EK-kwalificatie nog 79,9 punten en in de eerste kwalificatie zat ik ook rond de 79. Daarom was ik er echt op gebrand om hier bij het NK de 80 punten te halen. Het is mooi om te zien dat ik door de wedstrijden heen steeds tot betere scores kwam", zei hij.

Toekomst

Voor Hagenaar was het behalen van die 80 punten ook belangrijk met het oog op de toekomst. "Elke turner die je vraagt naar die 80-puntengrens zal zeggen dat het iets speciaals is. Het is moeilijk te omschrijven wat het precies betekent. Als je kijkt naar het internationale veld, dan denk ik dat ik met zo'n score zeker de meerkampfinale kan halen bij EK's en WK's. Dat is waar het begint. Uiteindelijk wil je ook richting toestelfinales en wellicht een top 8 op de meerkamp."

Hagenaar plaatste zijn 80 punten ook in breder perspectief, namelijk dat van het team. Bij de EK in augustus moet de Nederlandse ploeg het immers doen zonder ervaren krachten als Casimir Schmidt (herstellend van een enkeloperatie) en Bart Deurloo, die Oranje jarenlang aanvoerden op de meerkamp. Hagenaar weet dan ook dat de ogen nu zijn gericht op bijvoorbeeld hem en de nummer 2 van Nederland, Jermain Grünberg. "We zitten allebei een beetje op hetzelfde niveau. Het is belangrijk dat we elkaar naar voren pushen, want uiteindelijk moeten we het bij de EK en WK samen gaan doen. Dit zijn de jaren waarin we de stappen moeten gaan maken."

Meer uit Sport

Sprinter Ewan keert woensdag terug in peloton na operatie

BRUSSEL (ANP) - De Australische sprinter Caleb Ewan maakt woensdag zijn rentree in het peloton, meldt zijn ploeg Lotto Soudal. De 28-jarige Ewan doet in België mee aan Circuit Franco-Belge.

31 minuten geleden
Cillessen kreeg goedkeuring van Van Gaal voor terugkeer bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - Doelman Jasper Cillessen sprak voorafgaand aan zijn terugkeer bij NEC met bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek over zijn speelkansen op het WK eind dit jaar. "Ik moet gewoon presteren en de Jasper laten zien die ze kennen. Daar hebben zij alle vertrouwen in. Van Gaal heeft niet gezegd dat ik geen kans meer zou maken op het WK. Dan was het waarschijnlijk anders geweest", zei Cillessen daarover bij zijn officiële presentatie in Nijmegen.

33 minuten geleden
Jumbo-Visma-renner Benoot houdt breukje in nekwervel over aan val

LIVIGNO (ANP) - Jumbo-Visma-renner Tiesj Benoot heeft een breukje in zijn nekwervel overgehouden aan de valpartij in de Italiaanse Alpen. De 28-jarige Belg heeft een update gegeven op sociale media.

2 uur geleden
Belgische wielrenner Wellens nieuwe ploeggenoot Pogacar bij UAE

BRUSSEL (ANP) - De Belgische wielrenner Tim Wellens verruilt na dit seizoen Lotto Soudal voor UAE Team Emirates. Bij de ploeg van tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft Wellens een contract voor twee seizoenen getekend. De 31-jarige renner won in zijn carrière onder meer twee etappes in de Giro d'Italia en de Vuelta.

2 uur geleden
Medvedev denkt dat hij nu baat heeft bij weigering op Wimbledon

MONTREAL (ANP) - Daniil Medvedev denkt dat zijn uitsluiting op Wimbledon hem dit najaar weleens goed kan uit komen. De Russische nummer 1 van de wereld heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op het Amerikaanse hardcourtseizoen.

4 uur geleden
Regen hindert tennissers op masterstoernooi Montreal

MONTREAL (ANP) - Het masterstoernooi van Montreal is op de eerste dag van het hoofdtoernooi gehinderd door regenval. Slechts vier tenniswedstrijden werden voltooid in Canada.

6 uur geleden
Wielrenner Benoot komt zwaar ten val in training

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Tiesj Benoot van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma is op een training in Italië zwaar ten val gekomen. De Belg heeft daarbij vermoedelijk meerdere breuken opgelopen, zo meldt het Belgische Sporza. Zijn seizoen is daarmee voorbij.

13 uur geleden