Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na jarenlange burgeroorlog nu ook coronavirus in Jemen

Na jarenlange burgeroorlog nu ook coronavirus in Jemen

SANAA (ANP/AFP/RTR) - In het door conflict verscheurde Jemen is voor het eerst vastgesteld dat iemand het coronavirus heeft. De patiënt verkeert volgens de autoriteiten in stabiele toestand en wordt verzorgd.

Er wordt al langer gewaarschuwd dat Jemen na een jarenlange burgeroorlog niet de middelen heeft om een uitbraak het hoofd te bieden. "Als het virus om zich heen grijpt, zal dat catastrofale gevolgen hebben", benadrukte VN-coördinator Lise Grande eerder deze week.

De door Saudi-Arabië geleide coalitie die rebellen in Jemen bestrijdt, kondigde deze week een eenzijdige wapenstilstand af. Die ging vrijdag de tweede dag in. De coalitie zegt zo een bijdrage te willen leveren aan de strijd tegen het virus. De Houthi-opstandelingen spreken over een pr-stunt.

De eerste coronapatiënt in het land werkte volgens een lokale bron in de kleine havenplaats Ash-Shihr. De autoriteiten zouden de haven inmiddels hebben gesloten en mensen daar opdracht hebben gegeven om twee weken thuis te blijven.

Meer uit Buitenland

Israël en Egypte praten over elektronisch toezicht bij grens Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - Onderhandelaars uit Egypte en Israël zijn in gesprek over het opzetten van een elektronisch surveillancesysteem bij de grens tussen Egypte en de Gazastrook. Israël wil tot nog toe dat grensgebied niet verlaten, maar voor Hamas is die terugtrekking een voorwaarde voor een staakt-het-vuren.

1 uur geleden
Raad van Europa maant Griekenland te stoppen met pushbacks

STRAATSBURG (ANP) - De Raad van Europa heeft Griekenland opnieuw opgeroepen te stoppen met pushbacks van illegale immigranten, zowel op land als in bootjes op zee. Ook moet Griekenland de leefomstandigheden en de behandeling van vreemdelingen in detentiecentra drastisch verbeteren, stelt de Europese mensenrechtenorganisatie in een vrijdag gepubliceerd rapport.

1 uur geleden
Vier migranten omgekomen bij oversteekpoging Kanaal

PARIJS (ANP/AFP) - Vier migranten zijn omgekomen bij hun poging vanuit Frankrijk het Kanaal naar Engeland over te steken. Zij zaten met tientallen anderen op een boot die kapseisde, meldt de Franse kustwacht. 63 anderen werden levend uit het water gehaald.

2 uur geleden
Meer dan 60 vermisten na aardverschuiving Nepal

KATHMANDU (ANP/AFP/RTR) - In Nepal worden zeker 63 mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in een rivier. Het aantal vermisten ligt mogelijk hoger, omdat de kans bestaat dat chauffeurs onderweg passagiers hebben opgepikt.

3 uur geleden
Orbán ontmoet Trump om vrede in Oekraïne te bespreken

PALM BEACH (ANP/RTR) - Viktor Orbán, die met zijn land onlangs voor een half jaar het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie op zich heeft genomen, had donderdag een ontmoeting met Donald Trump. De Hongaarse premier en de Amerikaanse presidentskandidaat bespraken de "mogelijkheden voor vrede" in Oekraïne, laat Orbán weten via X.

5 uur geleden
Biden kondigt Zelensky aan als 'president Poetin'

N i e u w bericht, meer quotes in 2e en 3e en achtergrond in 4e alinea

7 uur geleden
Opiniepeiler: ruim helft Democraten vindt Biden te oud

WASHINGTON (ANP/AFP) - Een nieuwe opiniepeiling voor de Washington Post en de zender ABC stelt dat 56 procent van de ondervraagde Democraten vindt dat president Joe Biden zich niet herkiesbaar moet stellen. Ze leiden vooral uit het debat van Biden met de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump eind juni af dat de 81-jarige Biden te oud is voor een nieuwe ambtstermijn. Biden maakte tijdens het debat vaak een verwarde indruk. In november zijn de presidentsverkiezingen. Biden wil vooralsnog meedoen en zegt dat hij Trump kan verslaan.

13 uur geleden