Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na 'historisch resultaat' zijn De Groenen klaar voor regeren

Na 'historisch resultaat' zijn De Groenen klaar voor regeren

BERLIJN (ANP/DPA) - De leider van De Groenen in Duitsland, Annalena Baerbock, is blij met het "historische resultaat" dat haar partij lijkt te hebben behaald in de Duitse parlementsverkiezingen. Volgens Baerbock heeft haar partij voor het eerst de mogelijkheid om "als leidende kracht het land vorm te geven".

In de exitpolls staan De Groenen op zo'n 15 procent. Bij de vorige Bondsdagverkiezingen behaalde de partij nog 8,9 procent van de stemmen. In peilingen eerder in het jaar scoorden De Groenen nog aanmerkelijk beter en Baerbock erkende dat ze fouten heeft gemaakt in haar campagne.

"We wilden meer", zei ze op het verkiezingsfeest van haar partij, waar ze door spreekkoren werd verwelkomd. Dat dat niet is gelukt, is haar fout, aldus de leider.

Met de verwachte 15 procent kunnen De Groenen echter een sleutelpositie innemen bij coalitieonderhandelingen. "Dit land heeft een klimaatregering nodig", zei Baerbock. "Daarvoor strijden we nu met jullie allemaal verder."

Meer uit Buitenland

Familiebedrijf van Trump schuldig aan belastingfraude

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - De Trump Organization heeft zich schuldig gemaakt aan belastingfraude. Het Amerikaanse vastgoedbedrijf van voormalig president Donald Trump is door een jury tijdens een rechtszaak in New York op alle punten schuldig bevonden.

1 uur geleden
Argentijnse vicepresident krijgt zes jaar cel voor corruptie

BUENOS AIRES (ANP/RTR/AFP) - De Argentijnse vicepresident Cristina Kirchner is veroordeeld tot zes jaar gevangenis voor corruptie. Een rechtbank bevond haar schuldig in een zwaar beladen rechtszaak die het land op zijn kop heeft gezet.

2 uur geleden
Jubelstemming in Marokko na behalen kwartfinale WK

RABAT (ANP/DPA) - In Marokko heerst een jubelstemming na het behalen van de kwartfinale op het WK voetbal, wat voor het Noord-Afrikaanse land de eerste keer is. Duizenden feestvierders gingen de straat op om de zege op Spanje in Qatar te vieren. Veel fans zwaaiden met de nationale vlag of met tricots van hun voetbalhelden.

2 uur geleden
VN slaan alarm over humanitaire crisis Oekraïne

NEW YORK (ANP/DPA) - De Verenigde Naties hebben alarm geslagen over de aanvallen van het Russische leger op Oekraïense burgerdoelen zoals elektriciteitscentrales. De organisatie vreest dat de humanitaire crisis verder verergert. Het vermogen van burgers om te overleven wordt bedreigd, aldus de VN, daarbij ook wijzend op de ijskoude temperaturen in de winter.

4 uur geleden
Schutter gayclub aangeklaagd voor moord en haatmisdrijf

DENVER (ANP/RTR) - De schutter die in een Amerikaanse gayclub vijf mensen doodschoot, is aangeklaagd voor onder meer moord en haatmisdrijven. De verdachte sloeg vorige maand toe in een populaire nachtclub in Colorado Springs.

7 uur geleden
Vreugde over beslissing hof: belangrijke stap voor mensenrechten

WILLEMSTAD/DEN HAAG (ANP) - Op Curaçao en Aruba is emotioneel gereageerd op de uitspraak van het Hof op Curaçao over het openstellen van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in beide landen. "Een heel belangrijke stap voor de mensenrechten op Curaçao en Aruba", aldus Janice Tjon Sien Kie van de Stichting Human Rights Caribbean, initiatiefneemster van de zaak op Curaçao.

7 uur geleden
Prins Harry en uitgever willen tot schikking komen in smaadzaak

LONDEN (ANP) - De Britse prins Harry en uitgeverij Associated Newspapers gaan proberen om tot een schikking te komen in de rechtszaak over een artikel waarin geschreven werd over de beveiliging van de prins en zijn gezin. Beide partijen hebben ermee ingestemd om de zaak tot half januari op te schorten om tot een oplossing te komen, bleek tijdens een hoorzitting in het Hooggerechtshof in Londen.

8 uur geleden