Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na 'historisch resultaat' zijn De Groenen klaar voor regeren

Na 'historisch resultaat' zijn De Groenen klaar voor regeren

BERLIJN (ANP/DPA) - De leider van De Groenen in Duitsland, Annalena Baerbock, is blij met het "historische resultaat" dat haar partij lijkt te hebben behaald in de Duitse parlementsverkiezingen. Volgens Baerbock heeft haar partij voor het eerst de mogelijkheid om "als leidende kracht het land vorm te geven".

In de exitpolls staan De Groenen op zo'n 15 procent. Bij de vorige Bondsdagverkiezingen behaalde de partij nog 8,9 procent van de stemmen. In peilingen eerder in het jaar scoorden De Groenen nog aanmerkelijk beter en Baerbock erkende dat ze fouten heeft gemaakt in haar campagne.

"We wilden meer", zei ze op het verkiezingsfeest van haar partij, waar ze door spreekkoren werd verwelkomd. Dat dat niet is gelukt, is haar fout, aldus de leider.

Met de verwachte 15 procent kunnen De Groenen echter een sleutelpositie innemen bij coalitieonderhandelingen. "Dit land heeft een klimaatregering nodig", zei Baerbock. "Daarvoor strijden we nu met jullie allemaal verder."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

NAVO-chef Stoltenberg betreurt vertrek Russische missie

BRUSSEL (ANP/RTR) - NAVO-chef Jens Stoltenberg betreurt het dat Rusland zijn diplomatieke missie bij de NAVO heeft opgedoekt. Dat was een boze reactie van het Kremlin op de eerdere uitwijzing van Russen uit Brussel, maar volgens Stoltenberg waren dat geen diplomaten, maar in werkelijkheid inlichtingenofficieren.

2 uur geleden
Opgesloten Navalni wint mensenrechtenprijs EU-parlement

STRAATSBURG (ANP) - De gevangen Russische oppositieleider Aleksej Navalni krijgt dit jaar de mensenrechtenprijs van het Europees Parlement. Navalni zit, sinds hij ternauwernood een vergiftigingspoging overleefde, in een Russisch strafkamp. Rusland moet hem onmiddellijk vrijlaten, herhaalt het parlement nog maar eens.

2 uur geleden
Russen mogen een week niet naar werk in strijd tegen corona

MOSKOU (ANP/AFP) - In de strijd tegen corona mogen de Russen een week niet naar hun werk. Zij krijgen van 30 oktober tot 7 november betaald vrijaf, beval de Russische president Poetin. De periode kan in bepaalde gebieden eerder beginnen en langer duren. Poetin riep de bevolking op verantwoordelijkheid te tonen en zich te laten vaccineren.

3 uur geleden
Burgemeester van New York eist inenting alle gemeenteambtenaren

NEW YORK (ANP/RTR) - Burgemeester Bill de Blasio van New York wil dat alle gemeenteambtenaren zich laten inenten tegen het coronavirus. Iedereen die voor de gemeente werkt moet in principe voor 29 oktober zeker één prik hebben gehad. De vaccinatie was al verplicht in het onderwijs. De Blasio wil nu dat al zijn werknemers, rond de 300.000 mensen, gevaccineerd worden.

3 uur geleden
Poetin gaat niet naar klimaattop Glasgow

GLASGOW (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin gaat niet naar de klimaattop die eind deze maand in Glasgow begint. Zijn woordvoerder beklemtoonde dat "het klimaatdossier een prioriteit is in Rusland", maar Poetin "gaat helaas niet naar Glasgow". De woordvoerder had eerder al gemeld dat Poetin niet naar de topconferentie van de G20, 30 en 31 oktober, in Rome gaat.

5 uur geleden
Koningin Elizabeth niet naar Noord-Ierland vanwege gezondheid

LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth gaat woensdag en donderdag niet naar Noord-Ierland vanwege haar gezondheid. Artsen hebben de 95-jarige koningin afgeraden om te gaan en adviseren haar de komende dagen rust te nemen, meldt Buckingham Palace.

5 uur geleden
Rusland: Taliban spannen zich in om Afghanistan te stabiliseren

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland erkent de inspanningen van de Taliban om Afghanistan te stabiliseren. "Er is nu een nieuw bewind in het land en we zien dat zij proberen de militaire en politieke situatie te stabiliseren en dat ze proberen een staatsapparaat op te bouwen", aldus de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Hij sprak de lovende woorden als gastheer op een conferentie in Moskou waar onder meer de Taliban, China, India, Pakistan en Rusland bijeen zijn om over de toestand in Afghanistan te praten.

6 uur geleden