Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na contact met coronapatiënt mogelijk ook zonder klachten testen

Na contact met coronapatiënt mogelijk ook zonder klachten testen

DEN HAAG (ANP) - Wie in de buurt van een coronapatiënt is geweest, moet mogelijk ook zonder klachten een coronatest ondergaan. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD'en gaan na of dat verstandig is, zegt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Nu komen alleen mensen met klachten die op het coronavirus wijzen, in aanmerking voor een test. Maar het bewijs dat mensen ook zonder hoest, snotneus of koorts het virus onder de leden kunnen hebben en kunnen overdragen, stapelt zich op.

Er zijn nog steeds te veel mensen die met klachten doorlopen en de teststraat links laten liggen, constateert De Jonge. Ook wie maar milde symptomen heeft, moet zich echt laten testen, onderstreepte hij nog eens na het voorlopig laatste coronacrisisberaad van het kabinet.

Meer uit Gezond

Meer en langer verzuim in zorg, met name onder 55-plussers

AMSTERDAM (ANP) - Het langdurig verzuim door zorgmedewerkers is in een derde kwartaal niet eerder zo hoog geweest als dit jaar, meldt onderzoeksbureau en kennisnetwerk Vernet. Verzuim en vooral langdurig verzuim namen de afgelopen drie maanden op alle leeftijden toe, maar langdurig verzuim het meest en meer onder 55-plussers.

12 uur geleden
Ook diabetespatiënt moet als piloot kunnen werken, vindt vakbond

BADHOEVEDORP (ANP) - Nederland moet een einde maken aan het verbod voor mensen met diabetes om als piloot of luchtverkeersleider te werken, vindt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). De pilotenvakbond wijst erop dat onder andere Ierland, Canada, de Verenigde Staten en Oostenrijk al jaren geleden zijn gestopt met het weren van diabetespatiënten die piloot willen worden. Sindsdien zijn er geen aan diabetes te linken incidenten geweest tijdens vluchten met piloten uit die landen, dus moet Nederland volgens de VNV dat voorbeeld volgen.

14 uur geleden
Mogelijk listeria in geraspte geitenkaas Jumbo

DEN HAAG (ANP) - In de geraspte geitenkaas van de Jumbo zit mogelijk de bacterie listeria, dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag. Het eten van de bacterie kan ontstekingen veroorzaken.

22 uur geleden
Minder coronadeeltjes in riool, maar meer dan vorig jaar

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronadeeltjes in het riool is afgelopen week wat gedaald. De concentraties zijn 14 procent lager dan de week ervoor, maar volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn de aantallen nog altijd "relatief hoog".

1 dag geleden
Oppositie valt PVV keihard aan om forse bezuinigingen in de zorg

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen vallen de PVV-fractie keihard aan omdat die nu als coalitiepartij fikse bezuinigingen in de zorgsector wil doorvoeren, terwijl de PVV zelf jarenlang fel heeft gestreden tegen besparingen van vorige kabinetten. GroenLinks-PvdA, SP, CDA, DENK en de ChristenUnie verwijten de PVV vooral de oren te laten hangen naar coalitiegenoot VVD.

1 dag geleden
Vaccineren tegen polio in Gaza uitgesteld om aanhoudend geweld

GAZA-STAD (ANP) - De volgende ronde van een vaccinatiecampagne tegen polio in het noorden van de Gazastrook wordt noodgedwongen uitgesteld. De Wereldgezondheidsorganisatie noemt onder meer escalerend geweld, intense bombardementen en het uitblijven van humanitaire gevechtspauzes als redenen.

1 dag geleden
Advies: bereid je voor op meer meldingen van seksueel geweld

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer mensen maken melding van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag en hun aantal zal de komende jaren blijven groeien. Omdat hulpinstanties vrezen de groei niet aan te kunnen moet de hulpverlening worden uitgebreid, vindt een belangrijke adviseur van het kabinet.

1 dag geleden