Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na bijna twee jaar weer vorst in Vlissingen

Na bijna twee jaar weer vorst in Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - In Vlissingen heeft het voor eerst in bijna twee jaar weer gevroren. 729 dagen kwam het in de Zeeuwse plaats niet tot vorst en dat is uniek. Afgelopen nacht daalde de temperatuur naar -1,1 graden en daarmee heeft het voor het eerst sinds 1 februari 2019 weer gevroren. Nooit bleef een plek in Nederland zo lang vorstloos, melden Weer.nl en Weeronline.

Sinds het begin van de metingen in 1906 verliep alleen de winter van 2014 ook zonder vorst in Vlissingen. Toen vroor het niet tussen 3 april 2013 en 3 december 2014, een periode van 608 dagen. Verder zijn er geen weerstations in Nederland die een vorstloze winter kennen. Hoek van Holland en Vlieland komen wel in de buurt, in de 'winter' van 2020 vroor het daar respectievelijk 1 en 2 nachten.

Het klimaat van Zeeland lijkt steeds meer op het klimaat van de Franse westkust, stelt Weer.nl. Voor de jaren '60 uit de vorige eeuw vroor het gemiddeld 36 nachten per jaar. Tussen 1961 en 1990 was dit langjarig gemiddelde iets gedaald tot 30 vorstdagen, maar tussen 1991 en 2020 nam dit aantal af tot slechts 20 nachten met vorst per jaar. Sinds 2014 komen ook geheel vorstloze winters voor.

Ook sneeuw begint een zeldzaamheid te worden. Viel er vroeger nog op 26 dagen per jaar sneeuw, nu is dat aantal gedaald tot gemiddeld 13 sneeuwdagen. Het aantal dagen met een sneeuwdek is gehalveerd van 12 naar 6. Afgelopen winter viel slechts 1 dag sneeuw, een record voor Zeeland.

Meer uit Binnenland

Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

1 uur geleden
Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

7 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

8 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

12 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

13 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

13 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

13 uur geleden