Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na actiedag Giro555 voor Oekraïne 106 miljoen euro opgehaald

Na actiedag Giro555 voor Oekraïne 106 miljoen euro opgehaald

HILVERSUM (ANP) - Gedurende de actiedag op maandag is zo'n 85 miljoen euro opgehaald voor Giro555, waarmee de teller in totaal op ruim 106 miljoen euro is gekomen. Verschillende radio- en televisiezenders deden aan de actiedag mee. Bovendien heeft het kabinet nog eens 15 miljoen euro bijgelegd, maakte minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) bekend. Met de opbrengst bieden hulporganisaties noodhulp zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater aan getroffen Oekraïners.

De teller van Giro555 stond rond 06.00 uur nog op 21,4 miljoen euro, het moment waarop de speciale radio-uitzending van Radio555 van start ging in Hilversum. Radio555 was een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Het tv-programma Samen in actie voor Oekraïne werd tussen 20.30 uur en 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6.

Het tv-programma Samen in actie voor Oekraïne was van 20.30 uur tot 23.00 uur en werd uitgezonden op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS6. Tijdens de tv-actie, gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps, konden mensen bellen om geld te doneren. Ook Jeroen Pauw en Eva Jinek deden aan het programma mee, zij ontvingen in de studio gasten aan tafel en schakelden met correspondenten in de regio. Schreinemacher maakte de donatie van het kabinet tijdens de uitzending bekend.

In Oekraïne is een humanitaire ramp gaande door de inval van Rusland. Sinds de inval zijn honderden Oekraïeners gedood en gewond geraakt en zijn honderdduizenden inwoners op de vlucht geslagen. Tot dusver trok Nederland al 24,5 miljoen euro uit voor noodhulp, sinds de oorlog anderhalve week geleden uitbrak. Met de extra noodhulp komt het totaal nu dus uit op zo'n 40 miljoen euro. Tot nu toe is alleen meer geld ingezameld voor Giro555 na de Tsunami in Azië in 2004 (208 miljoen euro) en de aardbeving in Haïti (111 miljoen euro) in 2010.

Meer uit Binnenland

ProRail: geen treinen van en naar Leiden door defect

LEIDEN (ANP) - Van en naar station Leiden rijden donderdagochtend geen treinen, meldt ProRail. Reden is een defecte bovenleiding.

6 minuten geleden
Marechaussee onderschept meer valse documenten

DEN HAAG (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

16 minuten geleden
Basisscholieren kregen minder vaak vwo-advies na doorstroomtoets

DEN HAAG (ANP) - Kinderen in groep acht van de basisschool hebben na de doorstroomtoets minder vaak een advies gekregen om naar het vwo te gaan dan achtstegroepers in vorige jaren. Het ministerie van Onderwijs heeft een rapport daarover vrijgegeven na een verzoek van de Volkskrant.

24 minuten geleden
Ook buiten grote steden worden woningen getroffen door explosies

DEN HAAG (ANP) - Van de 496 incidenten met explosies die dit jaar plaatsvonden, was twee derde gericht op woningen, meldt de politie donderdag. Hoewel de aanslagen verhoudingsgewijs het vaakst gebeuren in Amsterdam en Rotterdam, zijn ook huizen in kleinere gemeenten steeds vaker doelwit van explosies.

1 uur geleden
Kabinet wil zaken doen met Israëlische wapenfabrikant

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil zaken doen met de Israëlische wapenfabrikant Elbit. Dat blijkt uit een brief die demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) eerder deze week naar de Tweede Kamer stuurde en waar het FD donderdag over schrijft.

1 uur geleden
Ali B hoort strafeis in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B hoort donderdag in de rechtbank van Haarlem welke straf het Openbaar Ministerie in de zedenzaak tegen hem eist. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen.

3 uur geleden
PBL: coalitie kijkt vooral naar 'hier en nu', minder naar toekomst

DEN HAAG (ANP) - In het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie wordt veel naar het "hier en nu" gekeken en minder naar de toekomst en de rest van de wereld. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een reflectie op het door de PVV, VVD, NSC en BBB gesloten akkoord.

7 uur geleden